Начало / Кино и TV / „Nightworld“ с първи трейлър
Nightworld

„Nightworld“ с първи трейлър

Преди една седмица в Щатите се проведе поредното издание на популярната сред хорър феновете конвенция “Monsterpalooza”. Тя е силно насочена към любимия жанр, наблягайки на всякакви зловещи създания, на практичните ефекти и грима. Множество известни личности от света на седмото изкуство посещават събитието и дават шанс на своите почитатели да се срещнат с тях, да им задават въпроси и да получат автографи. “Monsterpalooza” също е добро място за обявяване на нови проекти и представяне на трейлъри. Такъв е и случаят с новия филм на режисьора Patricio Valladares „Nightworld“.

По време на панела на големия наш любимец Робърт Инглънд се състоя премиерата на хорър лентата, която е снимана в България. Тя разказва за оттеглил се от длъжност полицейски служител Брет Ирлам (Джейсън Лондон), който е нает да работи като шеф на сигурността на стара сграда в центъра на София. Серия от странни и ужасяващи събития не закъсняват. Мъжът започва да се рови все по-дълбоко и по-дълбоко в миналото на мястото. Истината обаче се оказва по-жестока от предполаганото и древно зло е готово на всичко, за да се освободи от своя вековен затвор. Ако то успее, светът ще потъне в мрак завинаги.

Едва ли може да се каже, че е особено оригинално, но в подобни филми е важна самата атмосфера. По-долу можете да гледате първия официален трейлър на Nightworld, който, за съжаление, не успява да ни привлече особено вниманието. Признаваме, че към края има няколко интересни момента, но ще почакаме да изгледаме самия филм, преди да си съставяме кой знае какво мнение. Вижте и Вие, за да прецените:

Лентата е режисирана от чилиеца Patricio Valladares, който не може да се похвали с особено завидна филмография зад гърба си. Сценарият е дело на Barry Keating и Milan Konjevic, които вече няколко пъти са работили заедно над филми като “Nymph” и “The Rift”. Освен вече споменатите Робърт Инглънд и Джейсън Лондон, в “Nightworld” ще видим още Джани Капалди, Джон Стронг, Лорина Камбурова, Атанас Сребрев и други.

За финал Ви оставяме и с първия официален плакат:

Nightworld Poster

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!