Начало / Кино и TV / Сериалите тази седмица (17-23 април 2017 г.)

Сериалите тази седмица (17-23 април 2017 г.)

Ето, че идва време и отново ще ви информираме какво предстои в света на сериалите тази седмица. Имаме удоволствието да стартират 3 нови шоута, на които трябва да отдадем нужното внимание. А също ще гледаме началото на края на един сериал – напълно намясто казано, имайки предвид неговия апокалиптичен характер.

17 април

The White Princess – Сезон 1, нов

Слоганът на тази историческа драма е Love to the death. На постера е представена принцеса Елизабет от Йорк, стиснала до кръв бяла роза, символ на Къщата на Йорк. Тя трябва да остане вярна на произхода си, независимо че я карат насила да се омъжи в Къщата на Тюдор. Историята се базира на романа от Филипа Грегори и частично на телевизионната продукция от същия автор The Cousins’ War. Действието на Бялата принцеса се развива през 15 век, когато Великобритания се раздира от политически конфликти и Войната на розите е към края си. А самата история се движи от гледната точка на силните жени, борещи се за британския трон.

The Leftovers – Сезон 3

Това е последен, трети сезон на HBO драмата. Така че затегнете коланите и се пригответе за финала. Сериалът е създаден от един от създателите на Lost, Damon Lindelof, и проследява историята на малко градче, чиито жители трябва да живеят с последствията от едно глобално събитие – милиони хора по света изчезват без следа. Някои намират надежда в религията, присъединявайки се към религиозен култ „Виновния остатък“. Критиците го определят като един от най-добрите апокалиптични филми. Сезон 3 обещава да разкрие част от мистерията, но не бива да очаквате да разберете защо са изчезнали толкова много хора по света и защо точно те. Сценаристите ни държат под напрежение какво точно да очакваме от финала, но обещават да останем изненадани.

19 април

Famous in Love – Сезон 1, нов

Добре дошли в Холивуд – град на блясък, където можеш да бъдеш под прожекторите и да станеш известен. Сериалът е ексклузивна продукция на Pretty Little Liars и разказва за младата колежанка Пейдж, която се хваща с главната роля в холивудски блокбъстър.

20 април

Fargo – Сезон 3

Фарго е кримка, която създателите твърдят, че е създадена по истински събития, развили се в Минесота. Но сериалът е вдъхновен и от филма на братя Коен от 1996 г. със същото заглавие. Разказва се за Лестър Найгард, който е от този тип герои – сив, безличен, потиснат, нерешителен. А жена му не спира да му припомня колко незначителен е той. Случва се да срещне съученик от миналото, който го е биел в училище, и след тази среща той се оказва в болница. Там се запознава с мистериозен мъж на име Лорн Малво, който променя живота му завинаги. Следват няколко убийства и всичко останало трябва да го видите сами. Втори сезон няма нищо общо с първия, както и третият. Казват, че всеки един сезон е самостоятелна история, свързана с налудничави герои. Но както в предните части на антологията, и тук главният герой ще се забърка с погрешните хора.

21 април

Girlboss – Сезон 1, нов

И малко можем да разпуснем с една нова комедия. Girlboss ще ни зарадва с 13 епизода, основани върху автобиографията на София Аморусо. На 27-годишна възраст София започва да продава стари, но уникални дрехи в eBay. След това тя си създава собствен сайт, с който навлиза в търговията на дребно. Използва активно социалните мрежи и постепенно създава мултимилионна модна империя с името Nasty Gal. Определено си заслужава да гледаме подобна вдъхновяваща история.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Ихчиева

Катя Ихчиева е всестранна личност. Работи в областта на известяването (SMS, E-mail, Viber), допълнително гради екипи, учи хора на лидерство и придвижва екологични продукти. В свободното си време се занимава с писане, четене, пътувания и гледане на филми.