Jigsaw

„Jigsaw“ на братя Спийриг с първи трейлър

Когато преди седем години се появи последната тогава част от популярната поредица „Убийствен пъзел“ („Saw“ в оригинал), която носеше звучното заглавие „Последната глава“, едва ли някой е повярвал, че това е краят. Вече ви запознахме с историята на Джон Крамър. Тези дни от студиото „Lionsgate“ разпространиха и първия трейлър към продължението – „Jigsaw„.

Да, това въобще не е краят на историята за убиеца с морал и кодекс. Машината за пари е по-силна. Вярно е, че самият персонаж отдавна не е сред живите, но неговите последователи са активни вече осми филм. Интересното е, че никой от старите познайници, в лицето на Костас Мандилор или Кари Елуис, няма да се завърне. Самият нов филм обещава, че труповете ще се трупат, а зад тях ще седи самият убиец или негов имитатор. Именно това последното ни кара да се надяваме, че авторите може да изберат малко по-различен и по-разнообразен подход от това, което вече сме видели в цели седем ленти.

Преди да продължим обаче, нека хвърлим едно око на самия трейлър:

Няма да лъжем, не сме особено ентусиазирани за „още от същото“. Признаваме, че има няколко интересни и по-различни метода за убиване, но като цяло всичко е познато и вече показвано. Хубавото е, че продукцията е оценена с R рейтинг, което поне обещава прилично количество кръв и насилие. Малко или много, това са неща, които харесваме в един качествен филм на ужасите. Как и под каква форма ще се завърне титулярният „Jigsaw“ убиец, който беше изигран перфектно от Тобин Бел, още не е ясно. Ще почакаме още поне един трейлър, за да коментираме повече.

Jigsaw“ е режисиран от братята Майкъл и Питър Спийриг („Undead“, „Daybreakers“) по сценарий на Джош Столбърг и Пийт Голдфингър („Piranha 3D“). В ролите ще видим Мандела ван Пийбълс, Лаура Вандервуут, Бритъни Алън, Калум Кийт Рени, Мат Пасмор, Хана Емили Андерсън, Тобин Бел и други. Премиерата е насрочена за 27 октомври 2017 година.

Jigsaw

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!