Заглавна картинка на статията за Intel Core i7-9700K

Процесорът Intel Core i7-9700K се очаква да бъде с 8 ядра и поддръжката на Hyper-Threading

Според най-новите лийкове относно Intel, се появиха слухове за Intel Core i7-9700K процесорите. Китайските източници съобщават, че следващото 9то поколение, ще бъде с повече ядра от сегашния най-бърз мейнстрийм процесор.

Процесорът Intel Core i7-9700K ще има 8 ядра и 16 нишки. Core i5, както и Core i3 също ще получат подобрения.

Безспорно 9тото поколение процесори няма да бъдат голяма сензация през идващата година. Лийкнатите слайдове намекват това, и че Intel ще имат предостатъчно време за да усъвършенстват своята архитектура, която ще използва повече ядра. Информацията идва директно от hkepc. Не се споменава каква технология ще се използва, но се спекулира, че ще бъде актуализирана версия на текущия 14 nm ++ процес. Също така има и интересна информация относно i5 и i3 процесорите.

Според същият източник следващото поколение Core i5 на Intel ще идва с дизайн, включващ 6 ядра и 12 нишки. В момента всички i5 работят с 6 ядра и 6 нишки. Core i3 серията също ще получи multi-threading поддръжка. Очаква се да разполагат с 4 ядра и 8 нишки, вместо 4 ядра и 4 нишки.

Характеристики на 9то поколение Intel процесори и тяхното SKU (Stock Keeping Unit)

Таблица с информация относно Intel Core i7-9700K.

Intel Core от 9то поколение срещу новите процесори Ryzen на AMD.

Очевидно е, че новите процесори на Intel са избързан отговор срещу мощността и ефективността на последният модел Threadripper на AMD. Говорейки за AMD, те възнамеряват следващата година да покажат Pinnacle Ridge процесора, използващ подобрени Zen ядра, с цел подобряване на ефективността и повишаване на производителността. Семейството Intel от 9-то поколение ще бъде поддържано на платформата Z390 или 300, докато AMD се очаква да пусне линия за опресняване на дънни платки, но ще поддържа съвместимост за новото семейство на CPU и на съществуващите вече дънни платки. Ryzen 7 ще бъде поставен срещу Core i7, Ryzen 5 ще се изправи срещу Core i5 в по-бюджетния сегмент, където ще се състои истинската битка. Ще бъде интересно състезание, където AMD се възражда след години на мълчание.


Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Семерджиев