Умната нощна лампа Aumi Mini

Aumi Mini е нов проект в платформата Kickstarter. Той е създаден от основателя на Aumi – нощна Bluetooth лампа, която също е продукт на Kickstarter кампания от 2015 година. Новият Mini модел е значително по-амбициозен. Той се захранва през USB и се свързва към Wi-Fi мрежата с IFTTT възможности, които предлагат какви ли не автоматизирани щуротии.

Какво може да прави Aumi Mini

Aumi Mini може да ви известява за събития. Естествено, вие избирате за кои неща предпочитате да имате известия през нощта. Някои примери, дадени от компанията, са информация за времето, проблем с Wi-Fi мрежата и възможност за известия, свързани с домашната автоматизация на уредите ви. Друг популярен пример би могъл да бъде известие относно електронната ви поща. Тази нощна лампа също така може и да отразява събития, задействани от вградените ѝ сензори за светлина и докосване.

Снимка на Aumi Mini

Контролът на Aumi Mini се осъществява през апликация на смартфона. Чрез нея можем да контролираме цвета, яркостта и режимите, в които работи продуктът. С помощта на тези неща можем да нагласим лампата да се активира, когато минем покрай нея на път към тоалетната през нощта.

Къде се вмества това в ежедневието ни

Снимка на Aumi Mini

Проектът вече е покрил целта си от 22821 щатски долара като първоначално финансиране в платформата Kickstarter. Цената, която плащат първоначалните инвеститори, е 24 щатски долара за бройка. Aumi Mini е поредният пример, който ни показва с каква скорост вървим към един свят, потопен в устройства, свързани към интернет.

IoT (Интернет на Нещата) набира огромна скорост през последните години и всеки ден виждаме идеи и реализации на подобни продукти. Смятаме, че скоро те ще бъдат достъпни и популярни и на нашия пазар. Вие бихте ли намерили приложение на подобен продукт?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.