електронни билети за събития

Google Pay вече предлага електронни билети за събития

Мобилни бордни карти и електронни билети за събития вече са част от поддръжката на Google Pay, съобщи технологичният гигант. Най-общо казано – това означава, че можете просто да покажете билета на вашия смартфон, когато пристигате на дадено място или събитие, вместо се чудите в кой джоб сте оставили хартиения си билет.

Google разкри актуализацията по време на ежегодната конференция на разработчици, която се проведе в Калифорния.

Все по-лесно

Google Pay вече ви позволява да съхранявате кредитни карти и карти за лоялност. Но тази новост се доближава до функцията на iPhone от Apple, която от няколко години дава възможност на потребителите да запазят мобилните си билети в приложението на Wallet.

Технологичната компания си партнира с марката за мобилни решения Urban Airship, която да помогне за подобренията в Google Pay. Базираната в Орегон фирма уточни, че за разлика от хартиените билети или бордните карти по електронна поща, тези нововъдения имат за цел да предложат по-удобно изживяване за пътниците. Това включва например актуализации в реално време, като промени в часа на заминаване, изпратени директно до потребителя.

„Новата поддръжка на Google Pay за билети и бордни карти означава, че клиентите винаги ще разполагат с актуална информация, когато имат най-голяма нужда от нея – в движение“, каза Брет Кейн, изпълнителен директор на Urban Airship.

Потребителите на Google Pay ще имат достъп и до някои други предимства. Промените за мобилни портфейли ще предлагат и по-лесен път за повторно ангажиране след събитието. Ще се осъществява и връзка с други подобни събития с оптимизиран начин за купуване на билети.

Southwest Airlines добави възможността за операции чрез Google Pay преди няколко дни. Очаква се тепърва да се включат повече компании от различни отрасли. Първоначалните партньори включват Singapore Airlines, Southwest и Eventbrite.

За още интересни новини от света на технологиите, електронните билети, Google, както и различните новости в мобилните проложения, следете Technology.bg!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.