Fortnite

Играта Fortnite причинила над 200 развода

Най-вероятно всеки от нас познава някого, чийто живот е бил превзет от Fortnitе. Според някои пристрастяващата игра дори може да превърне човека във вълк единак или ревнивец заради особените правила. А сега се твърди, че играта е виновна и за поне 200 развода.

Това поне се посочва в доклад на британската фирма Divorce Online. Според нея над 200 различни двойки посочват Fortnitе и някои други игри като причина за развода си.

Информацията до момента

Според Divorce Online това означава, че Fortnite е спомената в около 5% от 4665-те развода в Обединеното кралство досега през 2018 г. Или с други думи, тя може да разделя щастливи двойки?

Тъй като тези данни са ограничени до Обединеното кралство, тази информация всъщност не ни дава цялата картина на връзката между Fortnite и разводите, а по-скоро интересно поле за размисъл.

Въпреки това добавянето на данни за разводите от Съединените щати към вече наличната статистика вероятно ще увеличи този брой. Населението на САЩ е приблизително седем до осем пъти по-голямо от населението на Обединеното кралство. Така че, ако изчисленията на Великобритания са коректни, в САЩ броят на засегнатите от играта бракове би могъл да достигне 1200 случая.

Вълнуващи времена, нали?

Тази статистика дори не взема под внимание количеството на двойките, които живеят заедно от години, но без брак. Колко ли такива двойки са се разделили заради Fortnite? Броят трябва да бъде значително по-голям и значително по-депресиращ.

Fortnite е налична за PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch и мобилни устройства и вероятно не трябва да се играе през цялото време, ако много държите на брака си. Но все пак говорим само за статистика, която може да е субективна или локална и съпроводена от много други фактори, затова нека не се отчайваме.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.