Ubisoft с новини за Outbreak

Хайде, народе! Отново е онова време от годината, през което тръпнем в очакване на новия сезон на Rainbow 6 Siege. Е, чакането е към своя край! Преди два дни от Ubisoft публикуваха последните новости около престоящата Operation Chimera и по-конкретно – временния кооперативен режим Outbreak. Както можете да се досетите, информацията не е достатъчна, за да ни начеше крастата! По-скоро е тъкмо толкова, колкото да ни засърби още повече. В тоя ред на мисли, къпете се бе, хора!

Operation Chimera е първият сезон от третата година на Rainbow 6 Siege, през която ни очакват някои изменения в модела за предоставяне на съдържание в играта, както и доста промени в про лигата. Но за тях ще ви разкажем следващия път. Сега е моментът да видим какво ще ни донесе доста коментираният вече режим Outbreak.

Outbreak… ъ-ъ-ъ… на какво?!?

Outbreak ще е нещо като операция в операцията, ще трае точно четири седмици и ще бъде достъпна напълно безплатно за всеки, който притежава копие на Rainbow 6 Siege. Предисторията на събитията можахме да научим от готиния „лов на информация“, който ни бяха организирали разработчиците. Той беше разделен на три части и включваше „разпилени“ документи на три от картите в играта. Целта беше да се съберат всички данни и да се открие паролата за секретни документи, които хвърляха повече светлина върху събитията. Информацията, която имаме до момента, задава в пъти повече въпроси, отколкото отговаря.

Outbreak Оказа се, че това си е реално място. Да живее google maps!
Името на населеното място се превежда като „Истина или последствия“ и това определено не е случайно.

Инфекция с неясен произход е поразила градчето Truth or Consequence в Ню Мексико. Оказа се, че това си е реално място. Да живее google maps! И така, от трите секретни документа, които намерихме, научаваме няколко неща. Инфекцията, която е поразила града, е причинена от паразит, а не вирус. Паразитът е с непознат произход, непознати гени и се разпросранява с мълниеносна скорост. На нас ни звучи направо като нещо не от тая планета. Друг интересен факт, който научаваме още от първия файл е, че „федералните“ твърде бързо са пристигнали на мястото на събитията „сякаш са били подготвени“. Из документите се изразяват предположения, че в тази епидемия има замесени много хора, които се опитват да потулят нещата.

Дори президентът на САЩ не е в безопасност

Вторият файл, който намираме след обстойно претърсване на президентския самолет, разкрива как самолетът е бил нападнат. Оказва се, че явно самият държавен глава не е защитен от, да ги наречем, хората в сянка, които дърпат конците. Епидемията не може да бъде удържана, в града се чуват изстрели и взривове. Намесена е националната гвардия, армията, както и всякакви кризисни и здравни организации.

Никой обаче не може да намери разрешение. Огромни, черни шипове „растат“ по цялото място, военните са видимо изплашени, пострадалите получават необясними травми, започва евакуация. В последния (засега) файл проследяваме показанията на един очевидец, както и комуникацията между някакви хора, които говорят за пълна безнадежност. Нито една ваксина не работи, заразените са чао-чао, а паразитът ги превръща в… „чудовища, които избиват близките си“. Недопустимо!

Ще спекулираме малко и ще си представим, че „чудовища“ всъщност означава истински чудовища, а не морални такива. Е добре де, имаме и малко снимков материал, който да ни наведе на тая мисъл.

Outbreak От снимките изглежда сякаш паразитът причинява някакви мутации.
От снимките изглежда сякаш паразитът причинява някакви мутации.

Ако искате да се запознаете с всички подробности около Outbreak (а вие сигурно искате), можете да намерите синтезираната информация тук. В транскрипцията на разговора, която имаме, се споменава следното: „Вдигнете мястото във въздуха. Това е единственото лекарство“. Е, ние само това чакаме, нали? Six, съберете се за оперативка!!!

Outbreak

Стига приказки, време е да гръмнем нещо! За да се справим с инфекцията, на помощ ни идват двама нови оператори. Ще можем да ги използваме както за да пуцаме заразените, така и във всички мултиплейър режими. Имената им все още не са известни, но от Ubisoft ни подхвърлиха малко трохи относно уменията им.

Отново следваме познатата вече схема – единият оператор е мъж, а другият – жена. Да живее равенството на половете! Жените имат пълното право да си мрат наред с нас в разни епидемии от (извънземни?) паразити! Въпреки че единият оператор е от Русия, а другият от Франция, те ще съставят съвсем новата Chemical, Biological, Radiological, Nuclear (CBRN) Threat Unit или казано по нашенски – Отряд за борба с химически, биологични, радиоактивни и ядрени заплахи. И последният да затвори вратата. Френският оператор разполага с „дрон за ограничаване на периметъра при карантини“ (каквото и да означава това?!?), а този от братска Русия ще използва саморазградими наноботове, от които могат да се възползват всички членове на отбора. И те тава е, както се казва.

Outbreak Какъв ли ще се окаже мистериозният паразит?
Какъв ли ще се окаже мистериозният паразит?

В този режим на игра, отборът ви ще е съставен от трима души, вместо редовните пет. За операция Outbreak ще има и нови пакети с козметични процедури, които ще могат да бъдат закупени само с R6 кредити (демек, вадете портфейлите). Тези предмети ще са 50 на брой, като няма да е възможно да получите два пъти един и същи. Тъй като ще получите четири такива пакета като подарък за началото на сезона, ще ви остават още „само“ 46, за да съберете всичкия лъскав джънк, който се намира в тях. По 300 кредита всеки, това прави общо 13800 кредита или почти 200 лева. А не, мерси. Ние лично ще минем и без тях.

Време за спекулации

Тъй като нямаме никаква друга информация нито за самата операция Outbreak, нито за новите оператори, ще си позволим да спекулираме малко и да прегледаме слуховете до момента.

За начало, от представената картинка на Operation Chimera, се виждат новите двама оператори – доста едричкият мъжага отпред, на чието дясно рамо лъщи френският флаг, и кльощавата девушка отзад. Мъжът изглежда като да държи нещо, много наподобяващо вектора на Mira, но с допълнителен пълнител в долната част. Предвид, че французинът държи SMG, а рускинята – нещо като assault rifle, можем да предположим, че френският оператор най-вероятно ще бъде „защитник“, а рускинята – нападател. Описанието на уменията им също прави този избор да звучи логично. Дали е така обаче, ще разберем в края на февруари. Преди няколко месеца пък се появи следният пост в „реномирания сайт за достоверна информация“4chan.

Гледайки назад във времето, почти всичко, което беше написано тук, се оказа истина. Дали пък анонимният ни приятел не е „предсказал“ и уменията на новите оператори?

Тук е написано, че единият ще разполага с временен „бъф“, който ще ни даде живот, намаляване на отката и скорост. Представяте ли си Ash с повече живот и скорост, и по-малко откат? Господ да ни е на помощ… Може ли това да са мистериозните наноботове на братушката? Вторият оператор има еднократна възможност да използва десетсекунден wall hack. Дрон за контролиране на карантинния периметър? Би могло. Нещата пасват доста добре, но все пак това са все още непотвърдени слухове. Да приемем за момент, че и тази част на информацията е вярна. По-натам се споменава новият режим като „мисии, подобни на Left 4 Dead 2“ и зомбита/извънземни. Както и три карти, които включват заложник и поставяне на бомби. Спомняте ли си „единственото лекарство“ от официалната комуникация по-горе? Коя ли е важната личност, която ще трябва да спасим, преди да вдигнем проклетото място във въздуха?

Хубаво де, ще спасяваме света, ама кога?

От официалния пост на Ubisoft (цък, пост) още става ясно, че новият сезон ще бъде представен от 13-ти до 18-ти февруари, на финалите на Six Invitational в Монреал. Турнира ще можете да гледате пряко на официалния Twitch канал на играта. Ако следваме опита си до момента, това означава, че Operation Chimera трябва да започне около 21-ви февруари или най-късно на 26-ти, в случай че от студиото решат да пуснат промените за една седмица на тестовите сървъри, както се случи с Operation White Noise. Е, ние лично нямаме търпение. Почваме да почистваме пушкалата в очакване на мистериозната епидемия и се надяваме да се видим на бойното поле. Доскоро!

И една новина от последните минути! На официалната фейсбук страница на играта се появи това видео. От него веднага става ясно, че заразата, поразила Truth or Consequence е най-вероятно с извънземен произход и че операцията ще бъде активна от 6-ти март до 3-ти април. А ето и една изненада, която откри нашия приятел и администратор на българската фейсбук група за Rainbow 6 Siege – Димитър Присадников.

Интересен ключодържател, не мислите ли?
Интересен ключодържател, не мислите ли?
Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Тонислав Атанасов

Завършил съм специалност "Право" в СУ "Климент Охридски". Близо 7 години се занимавах с корпоративно обслужване в IT сектора, но в началото на 2015-та направих рязък завой в кариерното си развитие. Понастоящем се занимавам с уеб разработка. Понякога съм много забавен! През другото време обичам да чета, да слушам музика и да спортувам. Играя баскетбол и се занимавам със спортна стрелба с лък. Фен съм на компютърните игри и на Чикаго Булс. Обичам да готвя. И имам мега яката котка :D