Magic: The Gathering Arena
Magic: The Gathering Arena

Magic: The Gathering Arena геймплей – closed beta

Wizards of the Coast показаха първото демо на Magic: The Gathering Arena геймплей и обявиха, че играта влиза в Closed Beta фаза.

Основното

Magic: The Gathering Arena е нов опит да се пренесат сложните правила на MTG в приятен онлайн вариант и има значително улеснен и забързан интерфейс, оптимизиращ фазите, изчакванията и действията в играта, така че тя да не се усеща като „мудна“. Също така (очевидно) цели да бъде директна конкуренция на Hearthstone.

Можете да прегледате премиерата и да видите геймплей-а наживо (започващ в 9-тата минута – ако не ви се слушат първоначалните дискусии):

Magic: The Gathering Arena е разработена от изцяло ново студио, създадено за целта. Базирана е на Unity енджина и според разработчиците предлага модулярност, позволяваща механиките на картите да бъдат разработвани като част от самите карти, което значително улеснява цялостната разработка. Също така Unity енджина ще улесни портването на играта за други платформи.

Какви са целите

Играта ще предлага само Standard формат и ще бъдат добавяни само нови карти – няма за цел да замести Magic Online, а по-скоро Magic Duels.

Magic: The Gathering Arena ще бъде безплатна, както първоначално, така и във времето. Ако не желаете да си купувате буустер пакети, ще можете да попълвате колекцията си и само с наградите, спечелени с игра. Макар че няма никаква информация за цената на бустерите и наградите, личното ми предположение е, че Wizards of the Coast ще предложат леко по-ниска цена от Hearthstone.

Closed Beta версията ще бъда само за PC платформи и ще включва само 279 карти от предстоящия Ixalan сет.  Ако желаете да се запишете за затворената бета, може да направите това от официалната страница на проекта – https://magic.wizards.com/en/mtgarena. Очаква се Magic: The Gathering Arena да влезе в отворена бета до края на годината.

Според мен интерфейсът, копчетата и ефектите могат да бъдат изпипани още, но като цяло – изглежда доста многообещаващо. Механиките в MTG са много по-сложни от тези в Hearthstone и текстът на картите е значително по-дълъг. Играчите верояртно ще имат нужда да четат и осмислят текста по време на игра – поне в ниските рангове. Само по себе си, това ще забавя темпото, в сравнение със същото в Hearthstone. Но докато не пробваме играта, няма как да знаем.
А ако Вие имате лични впечатления или очаквания, ще се радваме да ги споделите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.