Facebook в България

Отварят център за преглед на съдържанието на Facebook в България

Отварят център за преглед на съдържанието на Facebook в България. Гигантът в социалните медии ще наеме 150 души на работа в столицата. Те ще проверяват за потенциално нарушаващи правилата на компанията публикации на руски, турски, грузински и казахски език.

Новината бе потвърдена от ръководителя на отдел „Корпоративни комуникации” за Централна и Източна Европа на компанията Ян Шигини.

„Днес обявяваме откриването на нов център за преглед на съдържанието в София в партньорство с TELUS International – водещ доставчик на глобални оперативни услуги за грижите за общността”, съобщи той.

Амбиция

Центърът има за цел да събере голям екип в рамките на една година. Служителите ще търсят нарушаващи правилата на компанията публикации с помощта на изкуствен интелект, използван за откриване на рисково съдържание.

„Инвестираме много в повече хора и по-добри технологии, за да сме сигурни, че Facebook е едновременно безопасно място, но че и някъде хората могат свободно да обсъждат различни свои идеи и гледни точки“, добави още Шигини.

Компанията продължава да разширява екипа си за безопасност и сигурност. Това е част от стратегията за ограничаване на нарастващата обществена критика и загриженост относно недостатъците в механизмите за защита на данните. През изминалата година наблюдателите на съдържанието и специалистите по безопасност, наети от компанията, се удвоиха.

Aloha

Освен това Facebook обяви, че разширява политиката си за прозрачност на политическата реклама в навечерието на изборите за Европейски парламент. В тази връзка отваря офиси за бързо реагиране в Дъблин и Сингапур, за да „се справи предварително с дезинформацията“.

Страховете от намесата на Русия в президентските избори в САЩ през ноември 2016 г. доведоха до призиви от лидерите на ЕС, особено от френския президент Еманюел Макрон, за по-голяма регулаторна роля на ЕС и държавите членки в интернет.

В понеделник бившият вицепремиер на Великобритания Ник Клег говори в Брюксел на събитие по повод тези опасения.

„Има ясна визия за това ЕС да демонстрира модел, който съчетава динамиката на Силициевата долина с регулаторната строгост на Брюксел,“ каза той.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.