EVES Information Technology AG

Германската EVES Information Technology AG с голяма инвестиция в България

Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Ралф Шмит, изпълнителен директор на EVES Information Technology AG.

България отговаря на всичките ни изисквания и се надяваме, че тук ще намерим нужните ни специалисти, обясни Шмит. По думите му, компанията, която е базирана в Германия, расте с около 30% на година и работи с водещи компании от автомобилния сектор, както и с мобилни оператори.

Амбиции

В момента EVES Information Technology AG е на етап, в който от европейска компания се трансформира в глобална. И именно България е сред локациите, които са набелязани, за да помогнат за постигането на тази цел.

 

 

През последната година компанията е разширила дейността си с подразделение в Азия. Плановете на екипа сега включват създаване на European Competence Center в България, който да стартира през първото тримесечие на 2019 г. Очаква се до края на годината в него да работят около 50 високо квалифицирани експерти.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа на Министерството на икономиката при реализацията на вашия проект в България“, подчерта Александър Манолев. Той посочи, че IT & BPO секторите са най-бързо развиващите се в нашата страна. Средната заплата в тях е около 1 350 евро. А работните места растат всяка година с близо 5%, стана ясно по време на срещата.

Сред обсъжданите теми в рамките на сектора бе и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която т.нар. синя карта предлага.

Зам.-министър Манолев акцентира и на данните от редица изследвания сред чуждия бизнес в България, които показват, че компаниите се чувстват добре и продължават да разширяват своите проекти в страната ни.

Не спирайте да четете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-ново от света на информационните технологии. Последвайте ни и във Facebook – ние сме Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.