Технологиите и Чък Норис

„Ако не е чувала и не може да декламира наизуст поне 30 лафа за Чък Норис – малка е за тебе!“.

Сигурен съм, че голяма част от хората, които ще прочетат този материал, ще се съгласят с мен. Добре де, 30 може и да е леко преувеличено като цифра, но опитайте с 10 и ще видите, че изобщо не е непостижимо. Бидейки технологично общество и доброволческа организация, ние напълно осъзнаваме, че човек трябва да се смее и има нужда да изпуска парата ежедневно. И то по няколко пъти.

Затова този материал ще има за цел да припомни едни от най-яките (и абсурдни от технологична гледна точка) „факти“ за безапелационната телевизионна и филмова звезда. С това стартираме нашите специално подбрани лафове за технологиите и Чък Норис. Наред с тези шегички ще се опитаме да покажем и обратната гледна точка и да отдадем уважение на истинските постижения на актъора, които са не по-малко впечатляващи:

  • Интересен факт е, че във вените на Чък Норис тече кръв от индианското племе чероки – най-уважаваната група индиански воини, които Америка някога е виждала.
  • Чък Норис – тексаският рейнджър и чероки воин има забележителния карате рекорд от 183 победи, 10 загуби и 2 равенства.
  • Може би заради тези статистики не е изненада, че печели професионалния карате турнир в средна категория през 1968 г…. 1969, 1970, 1971, 1972 и 1973 г. Други титли, които държи, са Боец на Годината от списание „Black Belt“, Тройна Корона в карате за най-много победи и Златна Награда за постижения в карате. Той е и един от малкото чужденци, които имат осма степен черен колан в таекуондо.
  • Явно всичките му степени (и черният колан в бразилско джиу-джитцу) не са му достатъчни. Чък Норис създава и собствен стил в бойните изкуства на име „Чън Кук До“ (Chun Kuk Do). Неговото хибридно бойно изкуство е базирано основно на корейски бойни техники, преобладават ударите с крак и „летящи ритници”.
  • След като братът на Норис, Уейлънд, е убит във Виетнам през 1970 г., той създава филма „Missing in Action“ в негова памет. Един от няколкото филма и продължения за войник, който се връща на бойното поле, за да спаси братята си по оръжие.
  • Изборът му на оръжие във филмите е израелският картечен пистолет Узи – виждаме го в Delta Force 2 и Invasion USA. За разлика от други екшън звезди (Марк Уолбърг и Силвестър Сталоун), той е член на Националната оръжейна асоциация на Америка (NRA) и смята, че правото притежание на оръжие е изконно човешко право.
  • Тексаският рейнджър е добър не само в раздаването на тукати и ритници – той е автор на няколко книги, свързани с карате, биографии, дзен философия и, разбира се, екшън.
  • С Брус Лий се срещат на карате изложение, което води до легендарната битка между тях в „Завръщането на драгона“.

А сега нека да пристъпим към любимите шеги за Чък Норис и технологиите:

Само Чък Норис може да запали автоматик с бутане.

Чък Норис не може да мине приравнителен тест, защото никой не може да се сравнява с Чък Норис.

Ако спелуваш грешно „Чък Норис“ в Google, от търсачката няма да кажат „Може би имаш в предвид Чък Норис“, а просто ще се изпише „опитай пак, докато още имаш шанс!“

Клавиатурата на Чък Норис няма „Ctrl“ клавиш, защото никой не може да контролира Чък Норис.

Чък Норис може да копае биткойни наум.

Само Чък Норис е хакнал ЦРУ с калкулатор.

Единствено Чък Норис успява да дели на нула.

Чък Норис е успял да преброи до безкрайност… 2 пъти.

Само Чък Норис може да инсталира Windows 10 на лист A4

Чък Норис и технологиите, как се инсталира програма

Чък Норис няма нужда от фейсбук… той вече Ви следи.

Само Чък Норис може да сложи дограма на Windows XP.

Чък Норис изпраща СМС-и от уоки-токи. При това без батерии.

Чък Норис изтрил папката System 32, и компютърът му започнал да работи по-бързо.

iPhone-ът на Чък Норис работи с Андроид.

Само Чък Норис може да напише видеоигра единствено с HTML.

Чък Норис може да зареди безжично Nokia 3310.

Чък Норис може да си купи калашник като Counter-Terrorist.

Александър Бел изобретил телефона през 1875. Когато го включил за пръв път видял, че има две пропуснати…от Чък Норис.

Чък Норис хваща Wi-Fi дори без Wi-Fi карта.

Чък Норис може да използва touch функции на обикновен монитор.

Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка.

Само клавиатурата на Чък Норис има F13.

Чък Норис може да подкара Azure на Правец 16.

Технологиите и Чък Норис – API интерфейси:

Специално за софтуерните разработчици съществуват и две API-та за шеги с Чък Норис на случаен или подбран принцип. Жалко само, че докато създавахме този материал, не успяхме да намерим категория „Технологии“. Ето ги и тях:

С това приключваме темата за технологиите и Чък Норис. Благодарим Ви за остроумните включвания в групата „Технологичното общество на България“ за Чък Норис и технологиите.  Ако тези не ви стигат или смятате, че сме изпуснали нещо важно – винаги може да ни пишете, а ние ще добавим предложения Ви в списъка. Единственото условие е въпросната добавка да е с технологична насоченост. И за финал ще Ви оставим с още 100 от топ шегите (без ограничение) за звездата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)