Destiny

Destiny 2 – Без светлина няма пазители

За тези от вас, които са част от Destiny или тепърва ще се запознаят с нейната необятна вселена. Destiny 2 – Без светлина няма пазители или няма пазители без светлина, това ще разберете в текста, в който предстои да се потопите

Какво е Destiny?

Честно казано, това беше и моят въпрос, след като се докоснах до нея преди няколко години. Оръжия, престрелки и невероятни приключения, това е което аз открих в нея. Да не говорим за другите пазители, които ще срещнете по пътя си. Дали ще бъдат Ваши приятели, или врагове, зависи само от Вас.

Това ревю не е за първата игра, а за нейния така нашумял наследник. Дали е наследникът, който феновете така искаха, или е нещо по-различно в техните очи, това ще имате възможност сами да прецените.

Самата игра е горе-долу на същия принцип като първата, но в нова обвивка и има това интересно усещане за нещо по-добро. Макар и да разочарова от време на време, от Бънджи са взели мерки да вкарат нещата в правия път, но стига думи за това кое е по-добро или лошо.

И все пак…

Ако сте играли първата игра, на Xbox или на Playstation, то вашите герои ще бъдат прехвърлени и това ще ви позволи да продължите приключенията си.

Но вие сте нови играчи и за първи път стъпвате в самата вселена? – Не губете надежда!

Дали сте решили да играете на PC, PS4 или Xbox, не бива да Ви спира ни най-малко. Това, което Ви очаква е едно невероятно приключение, в което ще се присъедините към милионите играчи на самия франчайз. Има кланове, култове и прочие. Дали сте PVP или PVE играчи, не го мислете. Има какво да се желае и от двете.

История

Къде ми е светлината и кои са тези Кабал? Вие сте пазители, и не кои и да е, а герои, които се бият за пътешественика, който, от своя страна, Ви е дал достъп до светлината.

С тази сила Вие се борите срещу онези, които искат да Ви навредят. Червената война започна и от Вас се изисква да се биете на не един, а на цели четири фронта, за да освободите планетите от инвазията на така наречените Кабал.

Малко по малко Вие ще бъдете въведени в крак с текущото положение и ще поемете своя път към едно епично пътешествие, в опит да освободите себе си и своевременно да спасите пътешественика, който е нападнат от Кабалите .

От Вас ще се изиска не само да си върнете силите, но и да освободите пътешественика. На Ваше разположение ще бъде така верният ви Дух, който през целия път ще Ви напътства и уви, няма да Ви даде думата. По пътя си ще срещнете и други врагове. А те са следните:

1. Мистериозните Vex, Полусинтетични машини, чиято цел е да заместват ядрата на всяка една планета с виртуални такива. Чрез тези ядра те изпробват най-различни симулации, в които изпробват своите оръжия и начин да победят враговете си.

2. Fallen – раса от извънземни, чиято цел се върти около добиването на Етър. Чрез него захранват всяка една своя технология.

3. Hive – раса, която поглъща всичко по пътя си и тераформира цели планети с целта да погълне всичката светлина и да настане вечен мрак.

4. Taken е нова раса, създадена от Орикс, който е бившия предводител на Hive и беше победен от пазителите.

5. Cabal – раса от модифицирани войници, чиято единствена цел е войната и нейните награди.

Геймплей и как историята не е всичко

Превъртях играта и сега какво?

Destiny никога не е била игра, крепяща се за историята, или нещо повече от това. Макар и да има много информация, която е разхвърляна по  всяка една от петте планетите, от Вас зависи да я откриете и чуете. Качването на нива е доста бързо и може да се каже награждаващо.

След като сте минали историята, пред Вас се откриват много странични мисии, било то страйкове, найтфал, приключения, круциебъл, публични ивенти, скрити сектори и разбира се, рейд, който е доста приятен.

В него вие ще премерите вашите сили с още пет човека, с които трябва да победите даден бос или да разгадаете загадка.

Общо взето цялата игра се върти около оръжия и брони. С всеки качен левъл вие ще получавате по-добри и по-добри айтеми. Не бива да си мислете, че е лесно. Гриндът е голям, но и понякога награждаващ.

Истината е, че тук поне ще имате идея какво да правите, докато в първата игра нямаше дадена насока или път по който да помете. Геймплеят е от типа повтарящ се, но това е напълно нормално за играта и по-този начин вие ще свикнете с играта по-бързо.

Докато обикаляте от планета на планета, то ще  имате избора да вземете още двама пазители с Вас, било то Ваши приятели или тотално непознати. В PVP режима отново няма да бъдете сами, а цели четирима човека в мач. В 4v4 става доста голямо меле, но от Бънджи наскоро тийзнаха, че така популярния 6v6 ще се завърне, което е страхотно. Отделно и други режими тепърва ще бъдат добавени.

Също като своя предшественик, гриндът в самата игра е доста голям, oт самото начало до самия енд-гейм момент. Стрелянето е невероятно! Както винаги, да бъдете наградени с нещо по-уникално за вашите усилия, ще ви кара да се чувствате невероятно – нов космически кораб или екзотично оръжие, всичко е добре дошло.

Най-новата промяна е в това колко лесно можеш да качиш левъла на своята така наречена Сила, но не си мислете, че с това играта ще бъде по-лесна! Даже обратното, става по-трудно, което, разбира се, е добре дошло.

Оръжия и Броня… Да си дойдем на думата!

Самите публични ивенти можете да играете сами и да разчитате на помощта на други соло играчи или да се групирате с още двама приятели.

Лична извадка от Рейда – Макар и босът да беше към края си, моят съотборник Алба реши не да стреля, а да го удари с юмрук.

Въпреки че викахме по него да не го прави – той го прасна в лицето. Титани, си казах, какво да ги правиш (История от рейд с клана).

Изборът е, как да го опиша… Tвърде голям! Дали сте фенове на снайпери, автоматични оръжия, пистолети, револвери, пулсови райфъли, мечове, базуки или гранатомети, то вие като пазител имате достъп до всички тези оръжия.

Само трябва да имате късмет да ги намерите или да завършите някой куест за конкретното екзотично оръжие. Отделно, тук вече самите фракции и качването на репутация става с така представените Tokens

Да бъда честен, на никого от нас, по-старите играчи, не му хареса да събира жетони все едно сме в Лас Вегас.

Но поне изобилието на брони е голямо и от самите Вас зависи това, което ще изберете. То е по-скоро как изглеждаш и малко се свежда до това, колко добра е самата броня, но няма страшно!

Имате достъп и до екзотични брони, всяка една от тях предлага различно умение, тук вече е редно да спомена, че имате право на едно екзотично оръжие и една броня.

Самата екипировка зависи от това, дали е за PVP, или PVE и затова е хубаво да имате под ръка и от двете.

Клан, никой пазител не е сам

Безплатни награди без грам труд, защо пък да се присъедините към клан е вашият въпрос? От една страна, ще имате достъп до голям брой приятели, с които да играете заедно.

Ще получавате безплатни награди, независимо дали сте имали възможност да играете днес, или през изминалите дни. Влизате и хоп – легендарен айтем, как да не се зарадва човек? Отделно имате и достъп до други опции в самия клан, като това да помагате на други да минат седмичните мисии. Стига да имате нервите.

Работа в екип, това е истината в Destiny 2, без нея нищо не става. Ако вашият отбор го дава „разпасана команда“, значи нещо не е както трябва.

Взаимната координация и постоянна комуникация е нужна, за да напреднете бързо в прогреса на играта. Найтфал е по-трудна версия на самите страйк мисии и там координацията е нещо задължително, и най-малката грешка ще коства вашия живот или този на съотборниците ви.

Рейд

Няма невъзможни неща

На най-високия левъл ще сте готови да се изправите срещу Императора на Кабал. Дотогава Вие най-накрая сте придобили мощни оръжия, достатъчно добра броня и нужните умения, за да оцелеете.

Левиатан е първият рейд в самата игра, колкото труден, толкова и лесен. Състои се от няколко, нива и различни задачи които трябва да изпълните.

Моите ревюта не са били винаги със спойлери, затова оставям на Вас да разберете и покорите историята на Destiny вселената.

Самата игра ще я преигравате сигурно до полуда, но там лежи цялата основа на Destiny и това ѝ е хубавото. С новото допълнение към нея – Проклятието на Озирис. Вие ще имате още много неща, които да правите, така че се подгответе за още едно приключение. Свят, вдъхновен от египтяните и техните божества.

Графика, музика и това, което пропуснах досега

Невероятно спираща дъха атмосфера. Музика, която ще ви накара да настръхнете. Гледки, от които ще Ви се иска да спрете. И да се потопите в пейзажа, който Ви предлага играта.

Неспиращ гринд. Много оръжия. Врагове и богатства Ви очакват в Destiny 2 (официалният сайт).

7/10 по лична преценка, но това не значи нищо. Друго е да го изпитате сами. Думите са си думи, а действията – друго.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Михайло Михайлов