Компютърът CORSAIR ONE е вече на пазара

Corsair ONE бе обявен през февруари като изцяло сглобен компютър за игри. Сега можем да закупим тази машина, тъй като е вече в продажба.

CORSAIR ONE – очаквано попълнение в редиците на компанията

Снимка на Corsair ONE

Kомпанията Corsair е известна по-скоро със своите компютърни компоненти и периферия. Продажбата и поддръжката на изцяло сглобена система е нова глава в историята ѝ. Дизайнът и възможностите на Corsair ONE изглежда се вписват много добре в цялостната визия на компанията.

Кутия

Снимка на Corsair ONE

Corsair ONE използва специално създадена, плитка миникутия за по-добра компактност. Това не пречи тя да помещава стандартни PC компоненти. Кутията използва mini-ITX дъна, SFX захранване и 2.5-инчови SSD-та. Графичните карти могат да бъдат с размер до 11 инча на дължина, като има място и за допълнително охлаждане. Както се очакваше, повечето подобни компоненти се предлагат от Corsair или са специално поръчани за Corsair ONE продукта. Обема на кутията възлиза на 12 литра и самата тя е почти изцяло от алуминий.

Охлаждане

Снимка на Corsair ONE

Охлаждането на цялата система се осъществява от един-единствен ML140 вентилатор в горната част на кутията. Засмукването на въздуха е през страничните панели. Дясната част от всмукателните части се заема от радиатора на охладителната система на процесора. Тя представлява пълно затворено водно охлаждане. Левите отвори на кутията водят въздуха директно към графичната карта при базовия модел. Високият клас Corsair ONE включва и второ водно охлаждане за графичната карта. Нито един от радиаторите няма вентилатори към тях. Вентилаторът в горната част на кутията осигурява почти целия поток на въздуха. Захранването има вентилатор, но той не участва особено в цялата циркулация на въздух. Нивото на шум от цялата система възлиза на около 20 децибела в режим на готовност.

Снимка на Corsair ONE

Сглобка

Снимка на Corsair ONE

За да може графичната карта да бъде монтирана зад дънната платка и да се възползва от потока въздух за охлаждане, Corsair ONE идва с нужните кабели. С тях картата може да се върже с PCIe пистите на дъното и да има стабилна връзка с портовете в задната част на кутията. Самата кутия предлага видео портове от двете страни, като предната е HDMI порт, специфично предназначен за продукти за виртуална реалност.

Захранването е монтирано в горната дясна част на кутията и също се възползва от окабеляването. Заради начина си на охлаждане, Corsair ONE може да работи във вертикална позиция, без да бъде обляган до други обекти. Това би нарушило въздушния поток в кутията и тя би прегряла.

Горната част на кутията може да се разглоби без инструменти. Това включва и вентилатора. За страничните панели и радиатори са нужни инструменти. Макар кутиите на Corsair да са известни с лесното си разглобяване, Corsair ONE е жертвал това, за да спести място.

Спецификации

Снимка на Corsair ONE

Базовият модел на Corsair ONE има в себе си стандартен Intel Core i7 7700 на Z270 дъно с 16 гигабайта DDR4-2400 памет. Графичната карта е nVidia GeForce GTX 1070 с въздушно охлаждане.

Ето пълните спецификации на компютъра:

Таблица с цени

Corsair ONE PRO подобрява спецификациите до Intel Core i7 7700K и MSI GeForce GTX 1080 AERO 8G OC с водно охлаждане от Corsair. От гледна точка на съхранение продуктът предлага комбинация от по-малко SATA SSD и 2.5-инчов диск или едно-единствено SATA SSD с по-голям капацитет.

Стил

Снимка на Corsair ONE

От гледна точка на външен вид Corsair ONE е значително по-малко показен от повечето геймърски машини. Предната част на кутията има сини светещи акценти, които могат да бъдат контролирани или напълно изключени със софтуера Corsair Link. Все пак, за разлика от повечето други продукти, кутията предлага само един цвят, вместо пълна RGB гама. Дори с изключени светлини обаче, Corsair ONE не се вписва много в типичния офис или обзавеждането на дневната ви стая.

Софтуер

Corsair ONE има минимално количество инсталиран софтуер. Той включва Windows 10 Home като операционна система с всички нужни драйвъри, Corsair CUE за персонализация и популярни платформи за игри като Steam, Origin, Uplay и GoG Galaxy.

Кога и къде да намерим този сладур?

Corsair ще продава този свой продукт чрез повечето големи магазини, включително и големите сайтове. Поддръжката ще се изпълнява директно от съпорта на Corsair, като той вече включва специалисти за Corsair ONE. Продуктът има две години гаранция, като тя ще бъде нарушена, ако потребителите правят ъпгрейди на системите си. Corsair обещаха, че ще работят с други производители, чрез които ще може да се правят ъпгрейди на системата, без да бъде нарушавана гаранцията.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.