Civilization VI

Rise and Fall ще бъдe първият експанжън на Civilization VI

В края на 2017 година 2K Games и Firaxis обявиха първия експанжън за (Sid Meier’s) Civilization VI. Той ще се казва Rise and Fall и ще донесe някои интересни нововъведения в играта. А какви са те – може да научите в по-долните редове на тази статия.

Civilization VI

Нововъведения в Civilization VI

Благодарение на експанжъна Rise and Fall, в играта ще бъдат добавени осем нови нации, девет нови лидери, както и някои други механики. От последните се очаква да разнообразят още повече геймплея и да отговорят на част от критиките на голямата фенска маса на Civilization игрите. Но това не са единствените новости, които са ни приготвили от Firaxis! Ново съдържание ще има под формата на нови чудеса (world wonders), единици, квартали, сгради и подобрения (improvements). Разширени са системите за управление (Government) и дипломация. Тези разширения позволяват нов тип партньорства с другите цивилизации, които носят различни бонуси. Добавени са управители (governors), които се наемат и могат да донесат допълнителна персонализация на градовете, в които управляват. Разбира се, това не са абсолютно всичките промени, но K2 Games и Firaxis са запазили някои от тях за по-късно този месец.

Кога се очаква да излезе Civilization VI?

Според 2K Games и Firaxis първият експанжън за Civilization VI – Rise and Fall трябва да излезе на 8 февруари тази година. Разбира се, играта е за PC и на този етап може да се Preorder-не за 29,99€ от Steam. Това, което със сигурност знаем на този етап, са четири от новите цивилизации – Mongolia, Korea, The Netherlands и The Cree (местно канадско население). Със сигурност знаем, че India получава нов лидер – Chandragupta, като алтернатива на Gandhi. За тези от нас, на които Ганди им е писнал, това е приятна новина. Основната цел на експанжъна според разработчика Firaxis е да внесе промени и разнообразие най-вече в late game-а. Но нововъведенията определено не засягат само тази част. The Cree определено изглеждат като интересна snowball нация, като получават безплатен trade route още с изучаването на грънчарство (pottery)!

С нетърпение очакваме излизането на експанжъна Rise and Fall за Civilization VI. Hype-ът сред феновете на Civilization сериите също голям. Силно се надяваме 2K Games и Firaxis да успеят да отговорят успешно на критиките на феновете и същевременно да ни изненадат с разнообразен геймплей!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.