Bang & Olufsen обяви нова колекция с легендарното име в моторните спортове Ferrari

Bang & Olufsen обяви нова колекция Ferrari Collection. Колекцията подчертава изкусното използване на алуминий от страна на Bang & Olufsen и ознаменува споделената страст на двете марки за баланс, мощ и прецизност чрез пресъздаването на серии от слушалки и озвучителни тела: домашният говорител Beosound 2, слушалките Beoplay H95, слушалките тип „тапи“ Beoplay EX и портативната колонка Beosound Explore. Всички те са обединени от забележителните червени нюанси, които създават безпогрешна връзка с идентичността на марката Ferrari.

„Много сме развълнувани във връзка с тази колаборация. По време на създаването на продуктите се усещаше силното влияние на историята, когато се събрахме да ги проектираме”, каза Kristian Teär, Главен мениджър на Bang & Olufsen. „Това датира чак до времената, когато са започвали B&O и Ferrari. Създателите, Enzo Ferrari, Peter Bang и Svend Olufsen, бяха визионери, които предефинираха своите индустрии като предизвикаха статуквото. Тяхното наследство отеква през десетилетията, за да изстреля двете марки до нови висоти”.

Teär продължава: „Комбинацията от най-добро представяне, грациозна естетика и безупречна изработка събраха B&O и Ferrari за създаването на тази колекция. Това беше подсилено от несравнимото наследство на двете марки, което прави това сътрудничество запомнящо се.”.

И двете марки са на върха на иновациите от повече от половин век. Bang & Olufsen оформя глобалната аудио-визуална сцена от 1925 г. от Struer, Дания, а Ferrari е явление в автомобилната индустрия от 1947 г. от Maranello, Италия. Над 150 години иновации от двете марки са вложени и усъвършенствани под формата на тези съвместни продукти.

Вдъхновен от суперколите. Звук, който трябва да бъде видян

Колекцията прави крачка встрани от традиционни подход на Bang & Olufsen, както обяснява Старши вицепрезидентът за бизнес развитие в Bang & Olufsen, Christoffer Poulsen: „Нашите класически говорители са предназначени да се слеят по естествен начин с домовете на хората, но същевременно да изпъкват със своя красив дизайн. Тази колекция е различна. Това са предмети, които правят изявление. Точно като суперколите, те се открояват и биват лесно забелязвани и чувани, където и да са поставени.”

Beosound 2

Beosound 2 осигурява 360-градусово домашно аудио преживяване, което изпълва всяко пространство, в което е поставен. Неговият дизайн е достатъчно гъвкав, за да позволи позициониране на пода, масата или на лавица на стената. Освен това той лесно може да бъде местен от стая в стая. Активната RoomSense функция и вградените сензори за близост кореспондират с красотата на Beosound 2 с умни технологии, а висококачественият алуминиев конус, който огражда говорителя, предлага елегантна външност и върхова звукова акустика.

Във Ferrari Collection, Beosound 2 е анодиран във Factory 5 на Bang & Olufsen в Struer, за да пресъздаде дизайна на Ferrari в легендарното червено. Алуминиевото тяло е полирано, за да осигури блясък и да подобри богатството на червения оттенък. Иконичната емблема Ferrari е позиционирана под решетката, за да завърши това издание на продукта.

Beoplay H95

Beoplay H95 е флагманът при слушалките на Bang & Olufsen, който осигурява най-добри в класа звук и иновации. Специалните титаниеви говорители осигуряват по-мощен и ударен звук от всякога, а адаптивното активно шумопотискане позволява настройка само чрез завъртане на алуминиевия пръстен на наушника. Изпълнени с мека агнешка кожа и предлагащи 38 часа непрекъснато време за слушане, Beoplay H95 са направени да издържат.

Слушалките използват jet-black нюанса на Ferrari, който е вечна класика, с лазерно гравирани лога на Bang & Olufsen и кончето на Ferrari. Под наушниците решетките на титаниевите говорители са анодирани в богата червена окраска, специално избрана за тази колаборация.

Beosound Explore

Beosound Explore е портативна колонка, перфекта на използване навън. Със своя IP67 рейтинг, който я прави напълно устойчива на прах и вода, Beosound Explore е създадена да бъде носена навсякъде и по всяко време. С Bluetooth и бързо сдвояване музиката винаги е на един клик разстояние и може да свири цял ден, благодарение на времето за възпроизвеждане до 27 часа.

Сега Beosound Explore идва с лазерно гравирано конче на Ferrari и черен карабинер за страхотни приключения. Двуслойното тяло на колонката е анодирано в червено и черно, така че решетката мигновено изпъква на фона на тъмния фон.

Beoplay EX

Beoplay EX, най-мощните true wireless слушалки на Bang & Olufsen, предлагат активно шумопотискане, несравним звук и идват с кутийка за зареждане за до 20 часа слушане в движение. Шест микрофона и интелигентна технология за оформяне на гласа позволяват Beoplay EX да бъдат използвани и за работни разговори, и за наслада от музиката в еднаква степен.

Bang & Olufsen Ferrari

Във Ferrari Collection дясната слушалка идва със забележително черно фолирано лого на емблемата на Ferrari, разположена под стъкло в иконичния червен цвят, изрязано и полирано за постигане на блясък, подобен на огледало.

От днес, Ferrari Collection ще бъде налична на www.bang-olufsen.com, в избрани Bang & Olufsen и Ferrari магазини и онлайн на www.store-ferrari.com.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.