Asrock DeskMini A300 най-малкото PC с Ryzen

Asrock DeskMini A300 – това е малък компютър, който използва предимно процесори с Ryzen архитектура. Досега сме виждали мини компютри, които в повечето случаи използват процесорите на Intel. Ако се занимавате с 3D дизайн или играете игри, AMD Ryzen процесорите се представят много добре. След толкова време, през което Intel бяха използвани в мини конфигурациите, от Asrock решиха най-накрая да разработят система, поддържаща AM4 сокет.

Основна информация

Тези два процесора имат много добри вградени графични възможности, както и не са с много висока цена. След спада в цената на Ryzen 5 2400G с 235 лева, хора с ограничен бюджет биха го предпочели пред Intel core i3 -8100. Процесорът Ryzen 3 2200G има два пъти по-малко нишки, но и по-ниска със 78 лева цена. Ако сте решили да си взимате този компютър, можете да добавите процесора Ryzen 3 2200G или Ryzen 5 2400G.

Предстоят тестове, в които ще видим как ще се представят тези два процесора в тази конфигурация. Asrock DeskMini A300 струва около 285 лева към днешна дата, като за тези пари вие получавате кутия с размери 15.5см ширина, 15.5см дълбочина и височина от 8см. В него може да се поставят 4 устройства за съхранение с големина до 2.5 инча, както и охладител 4.6 сантиметра. В конфигурацията ще откриете дъното на Asrock A300M-STX с големина 14.0 на 14.7 сантиметра.

Да поговорим за дънната платка и нейните възможности

Както сигурно се досещате, за такава големина на дъното не може да очаквате много функции, но тя ви дава най-необходимите неща. Предните входове и изходи разполагат с два USB 3.1 порта тип A и C. От задната страна на дъното ще намерите два порта 3.1 тип A, както и USB 2.0 тип А. Има основното аудио и мрежа на Realtek, има три M.2 порта, два за SDD и още един за Wi-Fi модем. Изходните сигнали са един HDMI, DisplayPort и VGA. Това позволява на хората да ползват до три монитора.

Asrock DeskMini A300 - дънна платка размери и характеристики

Допълнителните елементи на Asrock DeskMini A300 са въздушно охлаждане и модем за Wi-Fi, като модемът не идва в комплект с PC-то. В крайна сметка имате възможността да ползвате охладителя, който идва с процесора на AMD. Ако използвате охладителя Wraith Stealth, ще ви се наложи да махнете горния капак на вентилатора, което няма да окаже влияние върху работата му. Пълна информация за компютъра можете да намерите в официалната му страница.

Външна видеокарта, мощност и температури

За малко по-висока цена може да се закупи по-голяма кутия тип MicroATX, която дава възможност да добавите видеокарта, която може да увеличи производителността на компютъра. В крайна сметка за малко по-ниска цена вие можете да изградите Mini-ITX система, която пак дава възможност за външна видеокарта. Ако сте решили, че ви трябва малък и компактен компютър, то засега няма по-добър вариант от Asrock DeskMini A300.

Конфигурацията идва със захранване 120w, което е идеално за Ryzen 5 2400G. В PC-то, което се използва 2400G, два твърди диска от по 1TB както и 2TB SSD, компютърът консумира 102 вата при мултиплейър игра като Battlefield V. Поради тази причина вие нямате възможност за овърклокване. Ryzen 5 2400G достига около 78 градуса, когато е натоварен, и 33 градуса, когато не извършва много действия. Компютърът ви позволява да играете игри, които са излезли наскоро, и то с приемлива резолюция.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.