айфони

Apple предупреди за сериозен проблем в новите айфони

Apple предупреди клиентите си, че някои айфони, от модела iPhone X, „може да имат сериозни проблеми с дисплея“. Екипът на технологичната компания обясни, че това означава, че „дисплеят или част от него периодично не реагира на докосване“, а също и че понякога „дисплеят реагира, въпреки че не е бил докоснат“.

Любопитно е, че Apple този път излезе от обичайния си сюжет при подобен род съобщения. Преди беше практика да се казва, че само „малък процент“ устройства са засегнати. Това е термин, който компанията използваше в миналото достатъчно успешно и често.

Има ли решение

Добрата новина е, че проблемите с дисплея са доста лесни за отстраняване и ако вашият iPhone X е засегнат, тогава „Apple или оторизиран от Apple доставчик на услуги ще замени безплатно дисплейния модул на съответните устройства“. Освен това, ако вече сте платили за този ремонт, сега вече имате право на възстановяване на сумата, която сте заплатили. Така че не забравяйте да си я получите.

И една бележка с повишено внимание. Технологичният гигант предупреждава собствениците на iPhone X, че „ако вашето устройство има някаква щета, която пречи на възможността за извършване на ремонта, като например напукан екран, този въпрос ще трябва да бъде разрешен преди другата услуга“. В съобщението се казва също, че в някои случаи може да има разходи, свързани с допълнителния ремонт.

Също така, Apple ще актуализира вашия iPhone до най-новата версия на iOS, преди телефонът да ви бъде върнат.

Следете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-важно и всичко най-интересно от света на технологиите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.