DC подготвят нов филм за историята на Жокера

DC подготвят нов филм за историята на Жокера

DC се опитват всячески да напипат формула, която да работи за техните филми след завършека на Батман-трилогията на Кристофър Нолън. След като техните „мрачни“ филми поляризираха феновете, след като „Отряд самоубийци“ се опита да вкара малко „комедия“ и се провали звучно и след като „Жената Чудо“ се превърна в универсално харесван, DC пак ще опитат нещо ново.

Тази сутрин се появи информация, че се подготвя нов филм за историята на Жокера. Всичко дотук звучи нормално, но самият филм ще ни пренесе в ранните 80-арски години в Готъм, представяйки историята на Жокера като типичен гангстерски филм. И кой по-добре да продуцира такъв филм от Мартин Скорсезе.

Мартин Скорсезе

Ако идеята Мартин Скорсезе да прави гангстерски филм с Жокера ви се струва учудващо добра, то ще ви спрем на момента. Скорсезе ще е само и единствено продуцент и „консултант по атмосферата“. Самият сценарий ще бъде изготвен от Скот Силвър („Боецът“), а режисьор и косценарист ще бъде Тод Филипс („Последният ергенски запой“).

Ето какво казват хора, запознати с проекта:

Целта е да се създаде мрачен и реалистичен криминален филм, ситуиран в началото на 80-те години в Готъм. Самият филм трябва да се усеща не толкова като типичен филм на DC, ами по-скоро като един от филмите на Скорсезе от тази ера, като „Шофьор на такси„, „Царят на комедията“ и „Разяреният бик„.

Към момента нямаме новини за актьор, който да е свързан с филма, но явно самата история няма да има нищо общо с Жокера на Джаред Лето от „Отряд самоубийци“, а ще е нещо съвсем ново и различно.

От една страна, всичко това ни звучи… интересно. Явно DC ще се опитат да се върнат към формулата, която напипаха с Нолан – да дадат на автора свобода да представи героя така, както той го вижда.

От друга страна, не сме толкова сигурни, че искаме да гледаме филм за историята на Жокера, в която той е обикновен гангстер. Неговият чар винаги е бил лудостта му, мистерията около него. Самата му идея не е да бъде престъпник, за да печели пари като един типичен гангстер.

Във всеки случай, изглежда няма да останем без филми с героите от Батман-вселената в близките няколко години.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.