Age of Empires Definitive Edition излиза на 20 февруари

Още помня как свалях по 30 мегабайта демо на оригиналната Age of Empires през телефонна връзка към интернет и се молех скоростта да не пада под три kbps! Трябва задължително да се свали, преди майка ми да се е прибрала! Свалянето отне около три часа. Младите днес не можете да си представите какво е да чакаш за нещо повече от десет минути, да не говорим за цели три часа при някакво си демо. Това беше любимата ми игра чак до появата на Dune и Command & Conquer! С радост мога да споделя, че вече знаем и точната дата, когато ще можем да се радваме на обновената версия! Age of Empires Definitive Edition излиза на 20-и февруари тази година! Играта ще е достъпна за Windows 10 срещу 20 щатски долара (19.99, ако трябва да бъдем съвсем точни).

Age of Empires Definitive Edition Greek City

Новостите, които можем да очакваме, са:

  • Обновени графични елементи с поддръжка на 4К резолюция
  • Игра през Xbox Live (освен в LAN мрежа)
  • Презаписан саундтрак
  • Разказ на кампанията за всяка мисия
  • Подобряване на редактора на кампании и сценарии, който позволява на всеки да направи оригинални персонализирани кампании за играта, които лесно могат да бъдат споделени с други играчи по целия свят чрез AgeOfEmpires.com.

Age of Empires Definitive Edition Greek Tragedy

Допълнителни детайли за Age of Empires Definitive Edition

Може да прозвучи като ново 20, но всичко около този remaster е свързано с числото 20. Вече споменахме, че играта излиза на 20-ти февруари 2018 година и ще струва 20 щатски долара. Освен това излизането на играта трябваше да съвпадне с 20-годишнината от излизането на оригиналната игра, превърнала се в RTS класика. Типично по Microsoft-ски – златната дата 26-ти октомври 2017 година. Освен новостите, които подчертахме по-горе, Adam Isgreen, Creative Director в Microsoft, обещава, че в играта ще има и други подобрения, които не оказват влияние върху уникалния геймплей, познат на всички фенове на класиката Age of Empires.

Age of Empires Definitive Edition

В допълнение към всичко това от 29-ти януари започва отворена multiplayer beta, така че всеки ще може да опита и усети играта безплатно. Повече информация и записване за бетата може да бъде открита на вече познатия уебсайт AgeOfEmpires.com.

А вие очаквате ли с нетърпение Age of Empires Definitive Edition? С голям ентусиазъм очакваме и повече информация за Age of Empires IV, чиито трейлър представихме през миналата година.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Йонков

Технологичен ентусиаст.