местни общности и инициативи

Acronis отново потвърждава своя ангажимента за подкрепа на местни общности и инициативи в България

Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, препотвърди своя ангажимент да подкрепя местни общности и инициативи чрез своите програми за корпоративна социална отговорност и предоставяне на възможности за доброволчество на своите служители, развивайки тяхното лично и професионално израстване.

Образователни инициативи и подкрепа за учене

Когато една компания се иска да стане неразделна част от общността, тя търси различни начини за принос към нея. Acronis активно се ангажира с разработване на образователни инициативи и подкрепа за учене по цял свят. Тук, в България, нашият местен екип е установил връзки с образователни институции, дарявайки книги и осигурявайки обучение. Тази година Акронис България предостави 25 лаптопа на СУ „ГЕО Милев”, гр. Трън, и още 25 лаптопа на III ОУ „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев.

„Изказвам благодарност от свое име и от името на СУ „Гео Милев”, гр. Трън за щедрото дарение, направено в полза на нашите учители и ученици. Дарените 25 лаптопа, които СУ „Гео Милев”, гр. Трън, получи като благотворителен подарък от Акронис България ООД, ще допринесат за по-добро образование на нашите ученици и ще обогатят възможностите им за професионално развитие. Вашият благотворителен жест демонстрира загриженост за бъдещето на децата и доказва, че тези, които инвестират в образованието, инвестират в бъдещето. Благодарим Ви за протегнатата ръка и за грижата към нашите ученици!“ каза Цветислава Цветкова, кмет на Община Трън.

“От името на всички ученици и учители Ви изказвам нашата огромна признателност за направеното дарение! Лаптопите ще подпомогнат осъществяването на образователния процес и ще допринесат за развитието на учениците в сферата на информационните технологии. Благодарим за оказаното внимание!”, каза Никола Джингаров, директор на ІІІ ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев.

Когато технологиите се развиват бързо, често компаниите имат излишък от хардуер. Когато тези устройства, като например лаптопи, достигнат края на своя жизнен цикъл, много от тях все още са в отлично работно състояние. В Acronis, вместо да ги изхвърляме, сме избрали да ги даряваме на местни училища и да бъдат от полза за деца в нужда. Това, от своя страна, е съществена част от ангажимента ни да намаляваме екологичния отпечатък върху природата.

Доброволческа дейност на служителите

Acronis предоставя и редица възможности за доброволческа дейност на служителите, които търсят начини да се включат в общностни проекти като част от Acronis Cyber Foundation Program .

По случай Деня на българските просветители на 1 ноември 2023, доброволци от Acronis подкрепиха местни общности и инициативи като обединиха усилията си, за да създадат информационни табла в 34-то училище „Стою Шишков“ в София. Тези табла представят забележителни открития на български учени, всеки от които е оставил значима следа върху света.

По-рано през 2023 година, доброволци от Acronis организираха Ден за професионална ориентация за ученици от начален курс на обучение, участваха в няколко инициативи за почистване в района на планината Витоша и парк „Камбаните“ и организираха работилница за изработка на ръчни изделия с цел събиране на средства за подпомагане на местен дом за сираци.

Относно Acronis

Acronis обединява защита на данните и киберсигурност, за да осигури интегрирана и автоматизирана киберзащита, гарантираща справянето с предизвикателството на модерния дигитален свят SAPAS – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност. Предлагайки гъвкави модели на внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ професионалистите, Acronis осигурява върхова киберзащита за данните, приложенията и системите посредством иновативни антивирусни решения, бекъп, аварийно възстановяване и защита на крайните устройства от ново поколение, всички стъпващи на изкуствен интелект. С усъвършенстваната технология за предпазване от злонамерен софтуер, базирана на най-модерния машинен разум, и технологии за удостоверяване на данни, базирани на блокчейн, Acronis предпазва всяка среда – от облака до хибридните системи и до инсталационните решения – на ниска и предвидима цена.

Acronis е швейцарска компания, основана в Сингапур. Чествайки две десетилетия на иновации, Acronis има повече от 2000 служители в 45 локации. Решението Acronis Cyber Protect е достъпно на 26 езика в повече от 150 страни и се използва от 18 000 доставчици на услуги за предпазването на над 750 000 бизнеса.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.