6700XT - спекулации и новини

AMD RX 6700XT и RX 6700 видео карти – новини и спекулации

В интернет пространството се появиха слухове, че AMD се готви да пусне RX 6700XT видео карта. Тя ще бъде базирана на графичните процесори от Navi 22 в два варианта. За по-заинтересованите оставям видеото на Coreteks отдолу:

RX 6700XT – Какво и кога?

До момента са потвърдени само RX 6700 и 6700XT видео картите. Предполага се, че RX 6700XT ще бъдат пуснати в продажба около средата на март, a RX 6700 към началото на април 2021 г. Има спекулации и за пускане на нови видео карти от високата серия на AMD, като RX 6900XTX и RX 6950XT.

Във видеото си Coreteks говори за това как ще бъдат пуснати два варианта на видео картата RX 6700XT. Разликата между тях ще бъде значителна. Единият ще бъде с 230 вата TGP (Total Graphics Power), а другият със 189 вата TGP.  Което означава, че видео карти под едно и също наименование ще имат различни възможности за овърклок и най-вероятно различна честота на графичния процесор при пускане на модели от партньорите-производители на AMD. Според слуховете и двата варианта на видео картата ще бъдат пуснати с 12GB GDDR6 памет. За сметка на това, RX 6700 ще бъде пусната само с 6GB GDDR6 памет.

Предполага се, че с пускането на тези модели AMD ще се опитат да конкурират Nvidia RTX 3060 / 3060 TI, които пък от своя страна вероятно ще ни разочароват откъм очаквания за цена/производителност. Разбира се, остава да почакаме и да видим какво ще се случи в действителност.

снимка с информация за видео картите rx 6700 и 6700xt

Какви цени можем да очакваме?

Партньорите-производители са обявили, че цените на картите ще варират между 320 и 370 долара. Стига да не бъде повлияна от недостига на чипове и покрай Биткойн треската, се очертава цената им в България да е около 750-800 лв. Ако искате да видите какво още са подготвили от AMD за тази година, вижте какво ново представиха AMD на CES 2021? Предупреждение: става дума за още хардуер, който вероятно няма да можем да си купим, а дори да можем – вероятно ще е на невероятни цени.

Ако майнинга с графични карти не ви харесва и искате да се оплачете, или просто да си поговорим, заповядайте във Фейсбук групата ни! Не забравяйте да се върнете и тук в сайта, защото ще обновяваме тази статия при нови детайли.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Гено Иванов

Хардуерен ентусиаст, любител на технологиите и прекарване на време зад волана в природата. "Всяка една достатъчно напреднала технология е неразличима от магия." - Артър Кларк.