брайън мей

Брайън Мей посвещава песен на космическия апарат New Horizons

Музиката и астрофизиката вървят ръка за ръка в живота на китариста на Queen Брайън Мей. И това ще си проличи в неговото творчество.

Музикантът ще опита да взриви публиката със солова кариера, а новата му песен ще бъде налична след броени дни. Любопитно е, че тя е посветена на космическия апарат на НАСА New Horizons.

Вдъхновение

Космическият апарат пренаписа историята. Към днешна дата това е създаденото от човешка ръка летателно средство, достигнало най-отдалечена точка в открития Космос. По този начин то надмина дори „Вояджър“ 1 и 2. New Horizons прелетя отвъд Плутон.

Оказва се, че учен от Американската космическа агенция, който участва в мисията, поискал от легендарния британски китариста, който също има докторска степен по астрофизика, да твори по темата. Песента ще бъде пусната в интернет на 1 януари.

Още по-любопитно е, че в парчето ще чуем и гласа на легендарния учен Стивън Хокинг.

Впечатления

„За мен беше вълнуващо предизвикателство да събера двете страни на моя живот – астрономия и музика“, каза Май в изявление.

„Бях вдъхновен от идеята, че този апарат е дело на човешка ръка и е пропътувал толкова далечни разстояния. За мен това е символ на непрестанното желание на човека да разбере Вселената, в която живее“.

Чакаме песента с огромно нетърпение!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.