XFX Radeon RX Vega – първите подобрени карти от серията

XFX е първата компания, която официално пуска собствена версия на картите Radeon RX Vega. Компанията обяви своите Double Edition графични карти XFX Radeon RX Vega, които имат Vega 64 и Vega 56 графични процесори. Според производителя те ще имат подобрени платки и охлаждане.

Снимка на XFX Radeon RX Vega

Първите XFX Radeon RX Vega карти

Графичните карти XFX Radeon RX Vega Double Edition бяха загатнати преди време. Всички смятаха, че подобни изпълнения щяха да се забавят доста. Въпреки това, XFX пуска първите такива на пазара и скоро ще можем да се сдобием с тях.

Снимка на XFX Radeon RX Vega

Процесорите на двата варианта ще имат същите спецификации  като оригиналните. Това означава, че няма да видим подобрени скорости на самите чипове. XFX Radeon RX Vega 64 има 4,096 процесорни единици на базова честота 1,247 мегахерца, вдигната на 1,546 мегахерца в режим boost. Варианта разполага с 8 гигабайта HBM2 памет с пропускливост от 484 гигабайта в секунда. XFX Radeon RX Vega 56 разполага с 3,585 процесорни единици на честота от 1,156 мегахерца, вдигната на 1,471 мегахерца. Паметта остава 8 гигабайта HBM2, но с пропускливост от 410 гигабайта в секунда. Потребителите могат да се възползват от подобрените платки като овърклокнат честотите. Все пак се надявахме да видим заводски подобрения по тези показатели.

Спецификации и цени

Картите разполагат с много добър дизайн и охладител, който се разпростира извън площта на платката. Самата платка е претърпяла много промени. Тя е по-широка, но по-къса от оригиналната. Два вентилатора охлаждат алуминиевата обвивка отдолу, което доста добре вкарва в употреба няколкото медни тръбички по самата карта. XFX Radeon RX Vega разполагат с два 8-пинови входа за захранване, но те се намират в средата на картите, заради по-късия им дизайн. Това би допринесло за едно доста странно окабеляване в „щайгите“.

Като цяло, имаме доста добре изглеждащ дизайн. Картите включват един HDMI изход и три DisplayPort изхода. За сега няма оповестени цени, но се очаква да ги видим по оторизираните вериги в най-скоро време.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.