Начало / Кино и TV / „Ужас“ по Дан Симънс с първи тийзър
ужас

„Ужас“ по Дан Симънс с първи тийзър

Надяваме се да сте се облекли топло, защото ви предстои една изключителна, смразяваща разходка до най-далечните кътчета на Арктика. Тези дни телевизонният канал AMC пусна първи тийзър за предстоящата екранизация на романа на Дан Симънс „Ужас“ („The Terror“).

Припомняме ви, че книгата разказва за експедицията, водена от сър Джон Франклин, която има за цел да намери легендарния Северозападен проход, свързващ Европа и Азия по море. Нито един член на въпросната експедиция – 128 души – не се завръща жив, а тяхната съдба до ден днешен остава загадка. Въображението на Симънс рисува една мрачна и свръхествена картина за вероятния развой на събитията.

Вижте и самия тийзър:

Кадрите все още не разкриват кой знае колко, но загатват за злото, което ще преследва мъжете. Искрено се надяваме създателите на този епос да са се постарали, защото книгата го заслужава. Освен това тя предоставя повече от достатъчно материал за качествен драматичен сериал, в който се преплитат фантастика и ужас. Към всичко това може да се добави и голяма доза мистерия, която да поддържа интереса на зрителите. Продуцираните от Ридли Скот десет епизода трябва да се появят по AMC на 26 март 2018, а дотогава със сигурност ще имаме щастието да се насладим на по-голям и интересен трейлър.

В ролите ще видим Джаред Харис като капитан Франсис Крозиър, Тобайъс Мензис като капитан Джеймс Фитзджеймс, Кирън Хайндс като сър Джон Франклин и Пол Реди като доктор Хенри Гудсър. Компания ще им правят още Адам Нагайтис, Найв Нилсън, Иън Харт и други.

А докато чакаме края на март, вижте и няколко промоционални снимки, които съпроводиха тийзъра:

ужас

ужас

ужас

ужас

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!