Начало / Технологии / Софтуер / Какво ново в Symfony 4
Symfony 4

Какво ново в Symfony 4

На 30 ноември 2017 г. новата версия на популярния PHP фреймурк – Symfony 4, официално се появи на бял свят, с редица от подобрения и оптимизации, както и набор от нови неща. Наскоро се проведе и петото поред издание SymfonyCon 2017 в Румъния, където Symfony 4 беше основна тема, наред с новата версия на PHP 7.2.

Един по-добър фреймурк

За да е в съответствие с практиките, използвани в бранша, Symfony 4 преосмисля своите характеристики чак от началния си етап. Част от подобренията включват по-лесна за навигация структура на директорията за приложения.

Параметрите за конфигуриране са вече променливи в самата среда, също така самите пакети за приложения вече ги няма. Всичко това е част от стотиците промени, които ще направят Symfony по-добър от всякога. Резултатът от всичко това е фреймурк, който е по-лесен за конфигуриране, инсталиране, овладяване и разполагане.

Потребителят може да автоматизира всичко

Автоматизация на най-често срещаните задачи е вече възможна, благодарение на Symfony Flex, който се интегрира безпроблемно със Symfony 4. Вече няма нужда от първоначална конфигурация на пакетите, които ще използвате, защото вече всичко е автоматично.

Микро по подразбиране

Новите приложения, които ще се създават на Symfony 4, ще съдържат около 70 процента по-малко код и файлове, благодарение на факта че са базирани на микроядро. Всички неважни зависимости от Symfony 3 вече ги няма. Всичко това прави Symfony идеален за приложения като: микро услуги, API-та, монолитни уеб приложения, конзолни приложения или бекенд приложения за JavaScript.

Стабилността – по-добра от всякога

Symfony 4 е изграден с най-новата версия на Symfony компонентите и най-широко разпространените PHP библиотеки. Стабилността е тествана върху всички популярни и съществени PHP проекти, като Magento и Joomla.

Надграждането към новата версия е създадено да протече максимално гладко и безпроблемно

Заради обещаната обратна съвместимост, ъпгрейдването на приложенията ви, за да работят със Symfony 4, би следвало да бъде безпроблемно и приятно. За тази цел е препоръчително да започнете ъпгрейдването от версия 3.4, която дава съвместимост с всяка една версия на Symfony 3, и да коригирате всяко отчетено отхвърляне.

Линк с инструкции за надграждане към версия 4 на Symfony

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Семерджиев