Трейлъри от миналата седмица 3-9 юли 2017

Трейлъри от миналата седмица (3 – 9 юли 2017)

Първата пълна седмица на юли остана вече зад нас, но който познава миналото, е готов за бъдещето. Затова нека заедно с вас си припомним най-добрите трейлъри от миналата седмица.

Те може и да са скромните 8, но качеството е за сметка на количеството.

She’s Gotta Have it

She’s gotta have it“ беше дебютният филм на Спайк Лий, който сега ще бъде представен като сериал по Netflix. Оригиналният филм е от вече далечната 1986, което значи, че голяма част от потенциалната публика на сериала дори не е била планувана, когато филмът е печелел награди в Кан.

FLCL 2

Не съм срещал до момента човек, на който да пусна малко Furi Kuri и той да не каже – какво е това и защо го гледам. Малка част дори казват – това странно нещо ми харесва.

В една зад-океанска страна, специализирала се в износа на Свобода™, FLCL се радва на високо-култов статут, по изцяло неясни причини. Затова не трябва да се изненадваме, че ще има FLCL 2.

В продължението ще видим отново Харуко, като трейлърът не разкрива дали тя ще бъде отново със своя Рикенбейкър бас.

Интересен факт – и Харуко, и Леми от Моторхед свирят на един и същи модел бас.

Geostorm

Последните няколко филма на Джерард Бътлър, в които спасяваше различни президенти в различни столици, така и не ни допаднаха.

Виждайки трейлъра на Geostorm, с неговата не особено добре изпипана CGI графика, също биваме не особено изпълнени с надежди. Дано не се окажем прави, понеже филмите за глобални разрушения винаги са ни привличали.

California Typewriter

В хипстърската култура от няколко години насам, да се гледат документални филми е не само модерно, ами направо задъжително.

Затова и не ни изненадва, че Netflix ще правят документален филм за пишещи машини в Калифорния.

В него ще участва Том Ханкс, но не като глас зад кадър, ами като човек с колекция от над 200 пишещи машини.

Icarus

Вълната документални филми продължава с Icarus, филм за разкритието на руската допингова афера.

От една страна разбираме, че това беше голяма новина и защо би се направил филм по темата. От друга обаче, анти-путинските нотки се усещат доста ясно.

В кино секцията нямаме мнения по геополитически въпроси, просто не одобряваме скритата пропаганда – нито в едната, нито в другата посока.

What would Diplo do

Откакто видяхме Джеймс ван дер Бийк в автопародийна роля в „Не вярвай на кучката от апартамент 23„, с нетърпение чакаме друга негова подобна роля.

Тя идва при нас с помощта на Viceland, видео дивизията на Vice, като „What would Diplo do“ е техен първи нормален ТВ сериал.

Цялото нещо е посветено на Diplo, един от най-известните музикални продуценти в момента и определено няма да е сериозно. Усещаме тънко влияние на „Popstar: never stop never stopping„, което ни кара да сме още по-заинтересовани.

Borg vs. McEnroe

Тази година ще видим цели два филма, посветени на известни тенис вражди. След „Battle of the sexes“ сега имаме и първия трейлър за „Borg vs. McEnroe“.

Самият филм се фокусира върху началото на тяхната „вражда“, когато се срещат на финал на тенис турнира в Уимбълдън. Трейлърът ни показва малко от тоталната противоположност на Бьорн Борг и Джон Макенроу, като Борг е типичният студен скандинавец, а Макенроу седи насреща му с буйния си нрав.

Не сме от най-големите тенис фенове, но трйлъра изглежда сравнително обещаващо, а и ни е любопитно как ще се представи Шия Лебьоф.

War for the Planet of the Apes

Войната за планетата на маймуните“ излиза след броени дни, но чак сега видяхме първия наистина интересен (поне според нас) трейлър за филма.

Направо се чудим как им отне почти половин година да напипат правилния тон и да ни покажат нещо, което поне малко да ни впечатли и да ни накара да отидем в киносалона.

На 14 юли ще видим какво е направил Мат Рийвс , като дотогава все още имате няколко дни да си преговорите „Зората“ и „Възхода“ на маймунската планета.

******

Тази седмица виждате най-добрите трейлъри от миналата седмица чак в сряда, а не както по план в понеделник, понеже този автор успя да изтрие всичко, което беше написал, минути преди да бъде пусната публикацията.

Отне му известно време (и бира) да се възстанови от шока, като се надяваме да си е взел поука за идната седмица.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.