Google Backup and Sync излиза на пазара

Google Backup and Sync – резервни копия на цели компютри

В близките няколко седмици се очаква да излезе новата версия на Google Drive – Backup and Sync. Това приложение ще позволява съхраняването на значително повече информация, като по този начин определени потребители ще имат възможността да направят backup на цели устройства. След инсталaция ще бъдат достъпни предимства като автоматично синхронизиране на папките с облачното пространство, по-голям капацитет, синхронизиране на информацията с всички използвани устройства, което ще намали драстично рисковете от загуба на данни при поява на физически проблем.

Очаква се приложението Backup and Sync да замести Google Drive и Google Photos Backup. За да се запази информацията, не е необходимо да се копира и в папка Google Drive.

Управлението на снимките и файловете ще стане по-лесно. След като са качени веднъж, папките след редакция ще се синхронизират автоматично с Google Drive Backup and Sync. Услугата ще е достъпна за Windows и Mac.

Вижте как да използвате Backup and Sync

ще бъде възможно съхранение на иформацията запаметена на целия ни компютър с новото приложение на Google Drive наречено Backup and Sync

Стандартно се предлагат 15 GB за съхранение безплатно. При ъпгрейд чрез заплащане на месечна такса е възможно използване на пространство от 100 GB, 1 TB, 10 TB, 20 TB и 30 TB. За щастие качените изображения и видео файлове с “high quality” качество в Google Photos не заемат пространство в Google Drive. Качим ли ги с “original quality” обаче заеманото от тях пространството в Google Drive започва също да се отчита. “High quality” изображения и видео, качени в Google Photos, се компресират до 16 мегапиксела за снимки (до 24 инча x 16 инча) и 1080p за видео материали.

Още по темата за NAS (Network Attached Storage)

Какво знаем за Google Drive до момента преди Backup and Sync?

След като услугата бе стартирана през 2012 г., Google Drive беше силно критикувана заради политиката си за сигурност. Google има един текст за всичките си услуги, който предоставя права за репродуциране, използване и създаване на подобни материали, сходни с тези на потребителите. По този начин може да се контролира рекламата (и да се изследва нейният ефект), подавана към всеки потребител индивидуално. Това е оспорвано с изявлението, че всъщност предоставените права имат за цел създаването на конкурентна среда, а освен това са нужни и за прехвърляне на файловете към сървърите за съхранение, кеширане и синхронизация.

Към месец март 2017 г. Google Drive разполага с 800 млн. активни потребители, а към май 2017 г. в системата са запаметени около два трилиона файла.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Константинов

Здравейте, към момента се занимавам с търговия на полимери и съм завършил маркетинг. Интересно ми е да се занимавам с копирайт и фотошоп.