„The Shape of Water“ на Гийермо дел Торо с първи трейлър

Гийермо дел Торо винаги ще заема специално място в сърцето ни. Филмите му са стилни, красиви и със специално внимание към декори и костюми. Едва ли някой ще се изненада, ако следващият му проект, озаглавен „The Shape of Water“, също носи неговия отличителен заряд и атмосфера.

Имаше време, когато режисьорът трябваше да превърне в реалност класиката на Хауърд Лъвкрафт „At the Mountains of Madness“. Но надеждата бързо беше попарена. Също така той за кратко щеше да поеме работата над римейк на „The Creature from the Black Lagoon“ – едно от последните чудовища на „Юнивърсъл“. За съжаление, това също не се случи. Все пак явно Гийермо дел Торо много е харесал идеята и това, което ще видите от трейлъра по-долу, навява неизбежни и много силни асоциации.

Лично на нас ни изглежда като комбинация от вече споменатия филм и първите две части на играта „Bioshock“. Самото създание също е доста сходно. Ето за какво ще се разказва в „The Shape of Water“:

В тайната, строго секретна правителствена лаборатория, в която работи, самотната Илайза (Сали Хоукинс) се чувства изолирана заради това, че е глуха. Нейният свят обаче се променя завинаги, когато тя и нейна колежка (Октавия Спенсър) откриват засекретен експеримент.

Звучи ни като невъзможна любовна история, която, както може да се очаква, се обърква тотално. Убедени сме, че не оригиналността на сюжета ще е това, което ще превърне тази продукция в толкова желана и чакана. Дел Торо вече неведнъж е демонстрирал, че умее да прави качествени, различни и много красиви филми. „Pan’s Labyrinth“ и „Crimson Peak“ са само два от примерите, които можем да посочим. Дори и комерсиалното кино, макар и не толкова обичано от повечето хора, му се получава чудесно. Спомнете си „Hellboy“ или „Pacific Rim“. Лично ние ще го чакаме с интерес.

„The Shape of Water“ е режисиран от Гийермо дел Торо, по негов и на Ванеса Тейлър сценарий. В ролите ще видим Сали Хоукинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричърд Дженкинс, Дъг Джоунс и други. Премиерата е насрочена за 8 декември 2017 година.

The Shape of Water

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!