I-1 Polaroid
Изображение: gizmodo.com

The Impossible Project създадоха чисто нов фотоапарат за легендарната лента на Polaroid

I-1 няма много общо  с Polaroid-a на родителите ни

След като успяват да върнат обратно към живота моменталния филм на Polaroid 600, хората, които стоят зад Impossible Project, осъзнават, че домогването до работещ апарат Polaroid не винаги е толкова лесно… Ето защо решават да си измайсторят  сами подобен фотоапарат. „Подобен“ –  понеже той няма много общо с Polaroid-а, който някои от родителите ни са притежавали.

Фотоапаратът I-1, който ще бъде достъпен за потребителите на 10-ти май, срещу сумата от $300, работи на принципа на нормален Polaroid. Поставяте касетъчния филм, правите снимка, която излиза празна, а после заснетият образ постепенно  се появява върху нея.

В устройството I-1 откриваме бегло сходство с оригиналните Polaroid апарати. Но само толкова. Разликите са колкото съществени, толкова и интересни. Около лещите на новия фотоапарат откриваме кръгова LED светкавица, която притежава способността автоматично да коригира интензитета на своята светлина, като взема предвид разстоянието до снимания обект и интензитета на околната светлина. Апаратът притежава презареждаща батерия.

Безжичен bluetooth контрол усилва въображението на фотографите

Прекрасната нова функция на I-1 обаче е съпътстващото приложение за смартфон, което позволява безжичен контрол върху фотоапарата, посредством Bluetooth връзка. То дава на фотографите възможността да конфигурират ръчно настройки като скорост на затвора, отвор на диафрагмата, пренастройване на светкавицата, а също така може да бъде използвано и като безжично дистанционно за снимане.

Приложението ще помогне много на фотографите в тяхната работа или забавление. С негова помощ ще могат да се правят много по-лесно креативни снимки, които при това моментално ще се реализират върху фотохартия. Във функциите на приложението влизат още създаване на двойни експозиции, дълго отворена бленда, високоскоростни затвори. То се фокусира върху идеята за натрупване на опит във фотографията по възможно най-лесния начин. А за лесното и бързо учене помага и още една малка подробност: когато плащате $24 за 8 моментални снимки, със сигурност ще искате да бъдете много внимателни и решението дали този път да изкарате снимката, ще бъде плод на сериозна вътрешна битка.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg