технологична прогноза

Технологична прогноза за 2019: доминация на роботизираните процеси

Международната компания Dimension Data публикува технологична прогноза за най-вълнуващите тенденции през предстоящата 2019 година. Очаквано, погледите са насочени към автоматизацията и управлението на данни.

Експертите посочват, че роботиката ще трансформира съществено преживяването на клиентите, тъй като стойността на данните във все по-дигиталната ера ще продължи да нараства. Dimension Data се фокусира още върху киберсигурността и цифровата инфраструктура като цяло.

Поглед в бъдещето

Етиен Рейнеке, търговски директор на компанията, заяви: „Досега нашата индустрия говореше за новаторските технологии донякъде теоретично, без да дава ясна представа за това как тези мощни иновации ще бъдат използвани от хората.“

„Мислете за анализите, машинното обучение, изкуствения интелект, блокчейна. Прилагането на умопомрачителните технологии става все по-широко разпространено и тяхното приемане сред обществото нараства“, коментира още той.

По неговите думи, през следващите месеци ще видим най-иновативните компании да демонстрират наистина въздействащи примери за цифрова трансформация в действие. И много други ще се появят на пазара през следващите три години.

Пет ключови тенденции

Експертите от Dimension Data подчертават пет ключови индустриални промени, които ще доминират през следващата година. Първата се отнася до начина, по който автоматизацията на роботизираните процеси ще преформулира преживяването на клиентите с инструменти като машинно обучение и изкуствен интелект, които дават възможност на компаниите да взимат решения в реално време за нуждите и поведението на клиентите си.

Следващата дефинира повишаване на стойността на данните, дължащо се на корпоративната цифрова трансформация. Това ще създаде нови потоци от приходи и ще промени начина, по който компаниите използват информацията за клиентите.

На трето място в техния списък с топ технологични тенденции за 2019 е променящата се роля на киберсигурността, която ще застъпва все повече платформите, базирани на облачното съхранение. Очаква се, че кибератаките, които са се случили през 2018 г., ще доведат до нови и подобрени мерки за сигурност догодина. Ще има и ръст в използването на софтуер-като-услуга (Saas).

На последно място се прогнозира повишаване на интелигентността на приложенията, тъй като те вече събират повече информация от потребителите и правят промени в собствената си функционалност, за да я подобрят. Това е нещо, в което изкуственият интелект и машинното обучение ще играят централна роля.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.