Тарантино ще разкаже история свързана с Чарлз Менсън

Тарантино започва снимки на история за Чарли Менсън през лятото

След спагети уестърните, Куентин Тарантино се завръща към криминалето, разказвайки историята на Чарли Менсън. Според информацията той се е свързал с Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Марго Роби, месеци след смъртта на водача на зловеща секта от 60-те.

Според новини от последните дни, Куентин Тарантино вече е договорил със Сони бюджета за следващата си продукция.  Режисьорът избра да прекъсне обичайното си сътрудничество с Харви Уайнстийн след скандалите около личността на продуцента през последните няколко седмици. Този ход създаде условия за наддаване между големите продуцентски компании – Уорнър, Сони и Парамаунт са проявили интерес.

Предполага се, че бюджетът на филма, известен все още като просто „Номер 9“, ще бъде около 100 милиона долара. Сумата е подобна на „Джанго без окови“ и двойна на „Омразната осморка“. Според изтеклата информация договорът ще даде на Тарантино свобода в решенията за крайния монтаж.

Все още малко се знае за сюжета, който ще се развива през лятото на 1969-та. Ще се разказва историята на „телевизионен актьор, главен герой в хитова поредица с амбиция за голямото кино“. „Неговият помощник и дубльор за каскадите търси същото, а ужасяващото убийство на Шарън Тейт и четири нейни приятелки от последователите на Менсън служи като фон на историята“, според източник, чел сценария.

В ролята на жервата се очаква да бъде ангажирана Марго Роби, която явно се надява да бъде запомнена с нещо повече от „яката жена на Лео“ от „Вълкът на Уол Стрийт“ и Харли Куин в казионните Батман spin-off-и. Интересното е, че според слуховете се очаква отново да си партнира с Ди Каприо, а с продукцията е свързан и Брад Пит. Очаква се с тази работа Тарантино да се завърне към стила на „Криминале“. Със сигурност подборът на обстановка и актьори, напомнящи за филмите на Скорсезе, говорят за това.

Крайният резултат ще стане ясен през 2019-та, като снимките на продукцията започват през предстоящото лято на 2018 година.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Михаил Иванов