"поправка" с чук на нежаланите реклами по заключеният екран на Android телефона ни

Без повече нежелани реклами на заключения екран в Android

Всички се радваме на Android телефоните, защото можем да ги променяме колкото си искаме, а и има милиони приложения в Play Store. Но точно тази „отвореност“ на операционната система позволява на някои приложения да показват нежелани реклами при заключен екран, място, което до скоро не беше усвоено с такива цели.

Никой от потребителите не харесва това, което е накарало Google да забранят приложения в Play Store, които промъкват нежелани реклами на заключените екрани на телефоните. И за да е ясно, че не е еднократна битка с тези приложения по сигнал на потребители, а промяна в условията, от Google са обновили условията за разработчиците на приложения. Сега вече има нов раздел наречен „Монетизация на заключения екран“ и гласи „Освен ако изключителната цел на приложението е да бъде заключен екран, приложения не могат да представят реклами или функции, които монетизират заключения екран на устройство.“

Едни от първите „заловени“ на местопрестъплението са:

Има информация и за 2 приложения изключително популярни сред потребителите, чиито автори са си позволили да използват неописаната вратичка в правилата, в своя полза. Става въпрос за ES File Explorer и Hotspot Shield VPN – помощни инструменти за преглед на папки и съдържание и заобикаляне на ограничения в мрежовият достъп, както и осигуряване на сигурност при достъпа чрез технологията за VPN, съответно.

картина с иконите на приложенията es file explorer и Hotspot Shield VPN и изображение на колона от монети

Тези две за жалост не са единствените и дори бройката на тарикатските приложения нараства. А техните създатели имат за цел чрез подвеждащи известия на заключения екран, да ви накарат да отворите реклама. Често пъти, това действие освен да генерира рекламен приход, е възможно да отвори сайт, който да присвои вашата лична информация.

Новата промяна в политиката на Google спрямо приложенията е чудесна за всички Android потребители. Това ще им върне приятното усещане от работата с тази мобилна операционна система, а и би трябвало да подобри сигурността, което винаги е приоритет. Има и една група потребители, които ще продължат да получават такива оферти, но поне те са от надежден източник. Говорим за хората, закупили телефони със специални оферти от Amazon, които винаги са обвързани с допълнителни услуги от е-магазина.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Александър Господинов