Sofia Game Night 2023

Sofia Game Night 2023 се завръща на 4-ти ноември тази година в 10 града и с богата оф- и онлайн програма

Атрактивният фестивал Sofia Game Night 2023/Нощ на игрите, посветен на игрите в цялото им многообразие, се завръща за четвърта поредна година на 4-ти ноември. Събитието предлага богата програма, включваща настолни, компютърни и образователни игри, турнири, изложения и лекции, градски игри и ескейп стаи, както и предложения за най-малките. За втора поредна година към фестивала се присъединяват и партньорски локации и организации от цяла България. ФестивалътНощта на игрите“ се осъществява с генералната подкрепа на  ARRISE Powering Pragmatc Play –  един от водещите доставчици на съдържание за iGaming индустрията, както и с подкрепата на българското game dev студио Incineration productions.

„Игрите не са просто забавление, те са платформа за изграждане на умения, обсъждане на идеи, среща на различни публики, поп-културен феномен, все по-голяма част от световната икономика. Със Sofia Game Night се опитваме да покажем различните им лица и приложения и да достигнем до възможно най-голяма публика и извън София.“, споделя Хелиана Велинова, организатор на фестивала.

Екипът на Sofia Game Night 2023 си поставя за цел да представи разнообразните аспекти на игрите – започвайки с разработване им, през значението и икономическата роля на game dev индустрията, до това какво те означават за крайния потребител и истинското удоволствие от играта. „Нощта на игрите“ не е просто възможност за игрови забавления, а отворено за всички пространство за обсъждане на образователните, икономическите, социалните и политическите аспекти на игрите.

За феновете на D&D жанра искаме да обърнем специално внимание, че по време на Sofia Game Night ще се проведе и събитието „Демонстрация на Dungeons&Dragons 5th edition в онлайн платформата Fantasy Grounds„. Демонстрацията ще започне в 18ч на 04 ноември 2023 г. и ще продължи до 5-и ноември в 21ч. Водещ демостранцията е нашият приятел и съмишленик Дамян „Yann Gamgee” Христов, добре известен със материалите си по темата в България.

Dungeons&Dragons Sofia Game Night 2023

Game Dev Day 2023

За първа година в рамките на събитието ще се проведе  – Game Dev Day Sofia –  изложение за създатели на видео и настолни игри от България, придружено от конферентна част с лекции на професионалисти от сферата на видео и настолните игри. Посетителите ще могат да тестват демо версии на инди-игри, както и заглавия на големи студиа, опериращи в България. Това ще им даде възможност да общуват директно с game development компаниите и създателите на настолни игри. Домакин на  Game Dev Day Sofia е „Чистилището“ – новото мултифункционалното пространство на ул. „Индустриална“ 7.

През 2023 г. фестивалът „Нощ на игрите“ обединява усилия и с федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, за да представи нов тип събитие с адаптирани игри за незрящи.

Сред другите акценти през тази година са събития за популярна наука, геймърскo stand-up comedy с екипа на Inside Joke в Топлоцентрала, турнири класическите игри шах и Го, интерактивни игри в четири музея, STEM програма, градски приключения, ескейп стати, куизове и мн.др.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.