Sofia Game Night 2022 ще се проведе на 5 ноември в градовете София, Перник, Бургас, Пловдив, Русе, Враца, Велико Търново и Сливен.

Sofia Game Night 2022 ще се проведе в осем български града едновременно

Вижте събитията, които ще предшестват основната програма на фестивала Sofia Game Night 2022

Четвъртото издание на градския фестивал Sofia Game Night 2022 ще се проведе на 5 ноември в градовете София, Перник, Бургас, Пловдив, Русе, Враца, Велико Търново и Сливен. Фестивалът е посветен на игрите в цялото им многообразие и си поставя за цел да представи различните им аспекти – от тяхното разработване, през икономическата роля на гейминг индустрията, до крайния потребител и удоволствието от времето, прекарано в игра. В рамките на Нощта на игрите над 40 локации в цяла България ще отворят широко врати, за да посрещнат публики от всички възрасти със специални събития, турнири по видео и настолни игри, детска програма, градски приключения, дискусии, партита и работилници.

Програма на Sofia Game Night 2022

Тази година основната програма на Софийската нощ на игрите ще бъде предшествана от поредица от събития, първото от които е на 13 октомври – онлайн дискусия между няколко организации, на която ще бъде обсъдено значението на компютърното образование още от най-ранна детска възраст.

Последвана от представяне на  настолните игри Terra Futura (19 октомври) – игра, намерила пътя към ефективно обучение в проблемите на околната среда и принципите на кръговата икономика, и играта-иновация в образованието по права на човека –  Барабар на Сдружение „Възможности без граници“. И двете представяния ще са в клуба за настолни игри “Абордаж”, като поредицата ще завърши с кръгла маса по темата за настолните игри като обучителен и образователен инструмент .

От организаторите

“Както всяка година образователният аспект на игрите е силно застъпен във фестивала Sofia Game Night 2022. Това не означава, че няма да се забавляваме – напротив! Локации от 8 града са подготвили изключително забавна програма, включваща множество турнири – от белот до култови игри като Diablo II и Minecraft. –  посочва Хелиана Велинова, организатор на Sofia Game Night. “Посетителите на фестивала ще могат да изпитат силни емоции във виртуалната реалност, както и да опознаят града си по нов начин, благодарение на градските ни куестове, да се запознаят със създатели на игри от България, да потанцуват под звуците на K-pop музиката и да изживеят още много незабравими игрови приключения” – допълва още тя.

Организаторите информират, че входът за повечето събития е свободен или на преференциални цени, но някои от тях изискват предварителна регистрация, поради ограничени места. За повече информация следете сайта на Нощта на игрите – www.sofiagamenight.com.

Тази година събитието се провежда в партньорство със Ситуационен център “Отворени врати”, в рамките на което на сайта www.sofiagamenight.com ще има описания на локациите на украински език, за да улесни достъпа на украинската общност до фестивала. В някои от инициативите ще участват доброволци от Украйна.

Градският фестивал Sofia Game Night 2022 се провежда с подкрепата на продуктовата компания PokerStars, международен работодател в ИТ сферата и генерален партньор на фестивала, както и от българското game dev студио Incineration productions.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.