Sofia Game Night 2022

Sofia Game Night 2022 излиза извън София

Организации от цяла България са поканени да се присъединят към Нощта на игрите Sofia Game Night 2022 на 5-ти ноември

Градският фестивал Sofia Game Night, посветен на игрите в цялото им многообразие, се завръща за четвърта поредна година на 5-ти ноември с богата програма, включваща настолни, компютърни, арт и образователни игри, хакатони, изложби и изложения, както и събития за най-малките. През 2022 Софийската нощ на игрите отваря широко врати за локации и организации от цяла България. Тя се осъществява с подкрепата на продуктовата компания PokerStars, международен работодател в ИТ сферата и генерален партньор на фестивала, и българското game dev студио Incineration productions.

„Независимо дали сте от Пловдив, Варна, Бургас или по-малко населено място, сте добре дошли да се включите с локация в програмата на Sofia Game Night. Това ще даде възможност на ентусиасти от цяла България не само се насладят на удоволствието от игрите, но и да станат част от самия фестивал и неговата атмосфера.“, споделя Хелиана Велинова, организатор на Sofia Game Night.

През 2022 фестивалът си партнира със Ситуационен Център „Отворени Врати“ и ще работи в посока достъпност на програмата за украинската общност в България, превръщайки я в платформа за забавление, комуникация и създаването на връзки между двете общности. Като първа обща инициатива е акцията за събиране на настолни игри в партньорство със Sofia Board Game Weekend, чиято цел е да бъде създадена уникална по рода си игротека с игри за всички възрасти, даваща възможност за по-качествено свободно време  най-вече на младите членове на украинската общност в София.

Какво още да очаквате от Sofia Game Night 2022?

От създаването си Sofia Game Night има за цел да представи различните аспекти на игрите – от тяхното разработване, през икономическата роля на гейминг индустрията, до крайния потребител и удоволствието от играта. Нощта на игрите не е просто нощ на игровите забавления, а среда за обсъждане на образователни, икономически, социални и политически аспекти на игрите, в която всеки може да се включи.

За пета година ще се проведе – Games Made In BG –  най-голямото изложение за създатели на видео и настолни игри от България. Посетителите ще могат да тестват нови заглавия и добре познати класики и да комуникират директно с game development компаниите и създателите на настолни игри. Сред акцентите на фестивала през 2022 ще бъде градското приключение на Free Sofia Tour – Sofia Treasure Hunt, K-pop и Anime партито на AnimeS, геймърскo stand-up comedy с Inside Joke, инициативата-дискусия на клуб „Абордаж“ – „УЧИ И ИГРАЙ“, в която ще се включат организации, които използват настолни игри като обучителен инструмент и мн.др.

Регистрация на локация и допълнителна информация за фестивала ще намерите на  https://sofiagamenight.com/

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.