интервюиране на програмисти

Skype пусна услуга за интервюиране на програмисти в реално време

Skype, най-популярната платформа за видео разговори, преди броени дни стартира нова функция за предварителен преглед на Skype.com. Тя ще бъде особено полезна при интервюиране на програмисти. Новата програма ще спести уморителната задача да се превключва между обаждането на интервюиращия и редактора на кодове. Така желаещите да получат дадена рабта ще пишат и редактират кодовете си в реално време и интервютата ще се провеждат далеч по-лесно.

Новата функция за предварителен преглед ще позволи на потребителя да хоства видеообаждане в горната част на редактора на кодове, който се изпълнява в браузъра Microsoft Edge или Chrome (версия 32 или по-нова). Това означава, че потребителите не трябва да изтеглят никакви приложения и да имат достъп до Skype.com в техните браузъри.

 

Удобство

Вграденият редактор на кодове в момента поддържа седем програмни езика: C, C ++, C #, Java, JavaScript, Python и Ruby. Подчертаването на синтаксиса ще бъде включено за всички тези езици. То идва заедно с функцията за изпълнение в реално време, за да предотврати синтактични грешки по време на интервюто.

В момента новата функция за интервюта работи само за браузъри, чийто език по подразбиране е английски. Все още не е известно дали тази новост ще бъде въведена в преработената десктоп версия на приложението в бъдеще.

За тези, които се интересуват от изпробването на новата платформа! Mожете да отидете на платфрмата за интервюиране на програмисти на Skype и да кликнете върху „Старт на интервюто“, след това да поканите някой и да започнете разговора. С редактор на код в реално време.

Не спирайте да четете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-ново от света на информационните технологии. Последвайте ни и във Facebook – ние сме Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.