Rampage

„Rampage“ – класиката на Midway с първи трейлър

Годината е 1986 и по аркадните машини се появява играта „Rampage“ на студиото “Midway”, които по-късно се прочуват и с друг аркаден хит в лицето на “Mortal Kombat”. Простата механика – огромен звяр се развихря из различни американски градове и сее разруха – превръща „Rampage“ в хит. През годините най-разнообразни портове и версии се появяват под всякаква форма. Най-прясната и последна за момента е от 2012 година за Playstation 3 като част от колекцията “Midway Arcade Origins”, включваща някои от най-големите хитове на студиото.

Време е да се прехвърлим близо 30 години напред във времето. Живеем в ерата на римейковете, рибуутите, продълженията и въобще като цяло в години, лишени от всякаква оригиналност в Холивуд. Как една подобна сюжетна линия може да вдъхнови цял филм? Едва ли има нужда да питаме. Фактите обаче са на лице. Не само това, а вече имаме и първи трейлър на високобюджетната продукция, която се оглавява от един от най-активните актьори последните години – Дуейн “Скалата” Джонсън. Вижте го и него:

Едва ли е нужно да казваме, че изглежда като огромна глупост. Искрено се надяваме поне да забавлява. Скалата повтаря вече познатата му от много други прояви роля на добрия мускулест мъж, който има лошия късмет да е приятел с грешната… горила. За какво все пак ще се разказва в тази екранизация:

Джонсън е в ролята на Davis Okoye. Той не е особено общителен с хора, но за сметка на това има приятел – горилата Джордж, за която се грижи от раждането ѝ. За съжаление генетичен експеримент, който излиза от контрол, води до жестоки последствия. Добрият и нежен примат се превръща в кръвожаден звяр и започва да сее смърт и разруха из града. Скоро към него се присъединяват още хищници – вълк и крокодил. Героят на Скалата трябва да обедини сили с дискредитиран генетичен инженер, за да успеят да разработят ваксина, която не само ще предотврати глобална катастрофа, но ще спаси и приятеля му.

От трейлъра се вижда, че ще има драма, екшън, огромни чудовища и много CGI. Честно казано, като изключим една или две сцени (особено показването на крокодила в края), нищо не хваща особено окото. Днешният зрител вече е прекалено пренаситен с подобни и без това ненужни екранизации на популярни марки, които имат за цел само източване на пари. Надяваме се да грешим, разбира се, и филмът поне да е достатъчно приятен, за да забавлява. Времето ще покаже. Премиерата е насрочена за 20 април 2018.

Освен Скалата, в „Rampage“ ще видим още Джефри Дийн Морган, Наоми Харис, Малин Акерман, Джейк Лейси и други. Сценарият е по идея на Райън Енгъл. Режисурата е поета от Брад Пейтън, който има достатъчно опит с Дуейн Джонсън в “Сан Андреас” и “Пътуване до тайнствения остров”.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!