Начало / Технологии / Софтуер / Gmail ще позволява на Android потребителите да изпращат пари в САЩ
Заглавна картинка на статията "Gmail ще позволява потребителите на Android устройства да изпращат пари в САЩ"

Gmail ще позволява на Android потребителите да изпращат пари в САЩ

Google отново работи за улесняването на живота на своите потребители. Компанията дава възможност да се пращат и получават пари чрез своите апликации Android Pay и Google Wallet. В поредната си стъпка към по-удобно бъдеще Google ще позволи на потребителите си да изпращат и получават пари през апликацията си за мейли Gmail на Android като прикачен файл.

Заплати през Gmail! Но кога?

За сега тази услуга ще бъде достъпна до потребителите на Android в САЩ. Интеграцията на Google Wallet в Gmail за web-базираната версия е вече факт от известно време насам. От друга гледна точка, потребителите в страни като Индия няма да могат да се възползват от тази услуга. Google Wallet все още не е достъпен в някои държави и те ще трябва да почакат това да се случи преди да могат да си изпращат пари по мейл.

Има възможност дори потребители на Gmail да изпращат средства на хора, които нямат регистрация в Gmail. Всичко, което трябва да направят е да чукнат върху иконата за прикачване на файлове и да изберат „изпрати пари“. След това се въвежда желаната сума с опция за бележка (тип честит рожден ден, купи си нещо хубаво!) и всичко ще бъде изпратено като обикновен мейл. Сумата ще бъде взета от профила в Google Wallet.

Системата ще позволява и опции парите да бъдат трансферирани директно в банковата сметка на получателя. Продуктовият мениджър на Google Сам Кансара заяви в блогът на компанията, че няма да има такси за подобни транзакции. „Получателите ще могат да получават или да поискат пари директно през мейлите си, без да инсталират каквато и да било друга апликация. Те ще могат дори да получат парите си директно в банковите си сметки. Във всички случаи, това ще бъде напълно безплатно и за двете страни.“ добавя Кансара.

И сега какво? Кога ще мога да получавам парички през мейла?

С тази нова функция компанията ще се състезава с компании като PayPal, Venmo, Square Cash и други. По функционалност, това ще бъде и състезание с Facebook Messenger, Snapchat и WeChat. За сега няма информация, кога това ще бъде възможно в България. Не се знае и как банките ще погледнат на този нов метод за прехвърляне на пари без такси. Възможно е да възроптаят и подобно нещо да последва съдбата на Uber. Ще чакаме с интерес бъдещото развитие на този сектор от Google.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.