the house that jack built

Първи трейлър за „The House That Jack Built“ на Ларс фон Триер

Не можем да се наречем кой знае колко големи фенове на творчеството на Ларс фон Триер, но в същото време не можем и да отречем натуралността и бруталността в неговите филми. Новата му творба „The House That Jack Built“ се очертава да се придържа стриктно към естетиката, която самият той си е създал.

Мат Дилън ще изпълни главната роля на Джак. Действието ще се развива през неговия поглед и ще проследи израстването му в сериен убиец. Историята ще ни представи пет негови случая в период от 12 години, в които той убива жертвите си, за да създава “изкуство”. Именно убийствата се очертават да бъдат брутални и разнообразни, съвсем в стила на Триер. Самият режисьор обещава, че това ще бъде най-бруталният филм в кариерата му. Склонни сме да му се доверим. Вижте и самия трейлър, който дебютира вчера заедно с прожекцията на лентата в Кан. Предупреждаваме ви, че съдържа спойлери.

Дилън е повече от чудесен в ролята на объркания и настървен Джак, който е готов да твори с кръв и човешки части. Показаното горе е наистина чудесно и нямаме търпение да видим „The House That Jack Built“ по кината през есента. IFC films ще го разпространяват. Надяваме се да имаме късмет и да го наблюдаваме и по-родните екрани. Признаваме си, че това сигурно е първият път, в който сме развълнувани за филм на датския режисьор.

Ларс фон Триер е както режисьор, така и сценарист. В ролите, освен Мат Дилън, ще видим още Ума Търман, Бруно Ганц (“Night Train to Lisbon”), София Грабьол (“Nightwatch”), Райли Кийоу (“Mad Max: Fury Road”), Джеръми Дейвис (“Dogville”) и други.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!