Заглавна снимка на дневна доза " Apple е открита на 1 април "

Основаването на Apple е било в Деня на Шегата, 1976

Знаете ли, че…? Основаването на Apple е било на 1-ви април. Компанията е основана от трима партньори, които първоначално са работили за Atari, и е открита в Деня на шегата през 1976-ма година.

Въпреки закачливата символика на този ден, изпълнителите директори на компанията имали сериозен замисъл. Стивън Возняк, който ръчно изработва първия компютър на Apple, решава заедно с партньорите си да го представят още същата година. Ако искате да разберете как изглежда машината, ето една от първите снимки. Красавица е, а?Информативна снимка за дневна доза Основаването на Apple

Години след основаването на Apple, компанията става първата в света с оценка от 1 трилион долара. Компанията, създадена „като на шега“, сега е един от най-големите фактори в технологичния бранш. Доказателство за това са милионите ежегодни продажби на различни iPhone модели, както и множеството други продукти и услуги, които компанията е успяла да инкорпорира в портфолиото си. Част от него включва:

  • смартфони от iPhone сериите
  • таблети – iPad сериите
  • лаптопи – MacBook сериите
  • настолни компютри – iMac сериите
  • смарт часовници – Apple Watch сериите
  • телевизори – Apple TV
  • музикални устройства и приложения като AirPods, Apple Music и iTunes

Освен всички високотехнологични устройства, компанията създава и първокласен софтуер. Това дава възможност за създаването на завършена система от специализиран хардуер и прилежащите му софтуерни продукти.

А коя е вашата любима част от Apple-екосистемата? Споделете с нас в групата ни – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Уча в училище с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.