стрийминг услуга

Apple пуска видео стрийминг услуга на голямо събитие през март

Apple планира да проведе голямо събитие за медиите и технологичната общност, заедно с много холивудски звезди, на което ще пусне своята така дългоочаквана видео стрийминг услуга. Очаква се то да се състои на 25 март в централата на компанията в Купъртино, Калифорния.

Екипът на технологичния гигант е поканил актрисите Дженифър Анистън, Рийз Уидърспуун и Дженифър Гарнър, както и режисьора Дж. Абрамс. Всички тези звезди ще присъстват на събитието, тъй като те ще правят телевизионни предавания за новата услуга. А новата услуга ще се конкурира с Netflix и Amazon.

Все по-голям обхват

Също така Apple ще използва събитието, за да рекламира нова абонаментна услуга, съобщи Bloomberg.

Всички тези идеи са една малка част от инициативата на Apple да увеличи приходите от услуги, насочени към огромната база от потребители на устройства от компанията. Apple има активна база от 1,4 милиарда потребители по света в iPhone, iPad, Mac и други устройства.

Докато Bloomberg информира, че Apple ще предложи оригинални свои видеопрограми като част от платена абонаментна услуга, CNBC добави, че технологичният гигант ще излъчва безплатно съдържание на потребителите на телевизионните приложения на Apple. Компанията също така ще прокара платформа за съществуващи абонаментни услуги. Там тя ще взема 30% дял от приходите от нови клиенти, съобщи още CNBC.

Съдържание

CBS, Lions Gate Entertainment и Viacom се очаква също да предложат абонаментни стрийминг услуги на платформата на Apple. Услугите включват Netflix, Hulu и HBO.

Оригиналното съдържание и платените услуги ще бъдат достъпни чрез телевизионното приложение на Apple. Поставяйки видео съдържание в едно приложение, няма да е нужно потребителите да отварят отделни приложения за различните видео услуги.

Apple е подписала продуцентски сделки с режисьора Стивън Спилбърг, медийния магнат Опра Уинфри и екипа на „Улица Сезам“. Компанията е наела и продуцента на Battlestar Galactica Роналд Мур, режисьора на La La Land Деймиън Шазел и режисьора на Glass М. Найт Шаямалан. Тяхната задача ще е да направят оригинални шоута за новата стрийминг услуга.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.