Oats Studios

Oats Studios: Volume 1 – новият експериментален проект на Нийл Бломкамп

Преди време ви споменахме в статията ни за ксеноморфа, че Нийл Бломкамп е имал планове за продължение на “Пришълецът”, което обаче никога няма да се случи. Все пак човекът явно не се е отказал от идеята си да твори в посоката “извънземни, които нападат земята”. В началото на миналия месец режисьорът подхвърли в Туитър, че планира да започне снимането на късометражни филмчета, представляващи потенциални идеи за пълнометражни реализации. Днес тази идея вече си има и име – „Oats Studios“.

Плановете на Бломкамп, както можете да прочетете от споменатия туит, са да разпространява своите творения през платформата на ValveSteam.

Само преди няколко часа се появи и първият официален трейлър на продукцията “Oats Studios: Volume 1”. Тийзърът е само малко над минута и представя битката на хората срещу извънземни нашественици. Някак си не може да се избегнат аналогиите на този трейлър със заглавия като “Пришълците” и “Хищникът”. Появата на Сигорни Уивър около четиридесетата секунда още повече засилва тези усещания.

За съжаление, информацията е прекалено оскъдна на този етап. Макар че последните филми на режисьора – “Чапи” и “Елизиум”, не бяха приети добре от критиците и голяма част от феновете, не може да се пренебрегне фактът, че дебютният му филм “Сектор 9” стана реалност точно след подобен кратък филм – “Alive in Joburg”. Плановете са първата част да бъде пусната през Steam съвсем скоро, като най-вероятно дори ще бъде безплатна.

Дали обаче това ще е един голям филм, разказващ различни истории на борещите се с извънземни хора. Дали ще има единна история. Това предстои да разберем до няколко месеца. Самият Бломкамп е изключително активен в Туитър, където пуска късче по късче информация, без да издава ключови елементи на продукцията.

И макар някои от нас да не са чак такива фенове на режисьора, признаваме, че видяното от тийзъра ни допада много. Надяваме се някое студио също да хареса въпросните късометражни идеи и да ги превърне в скъпоструващи блокбастъри. Ние ще следим за развитие по темата, а вие вижте въпросния тийзър трейлър на „Oats Studios: Volume 1“:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!