NVIDIA пуска колекционерска Titan Xp Star Wars версия

Спомняте ли си загатването, което направиха от NVIDIA преди известно време относно тяхната Titan Xp видеокарта? Оказва се, че не се отнася за подобрен продукт. Не, нещата са доста по-вълнуващи. Продуктът ще бъде наистина колекционерски. Зеленият отбор желае да стане част от вълнението около сагата „Междузвездни войни“. Не можем да ги виним – все пак всички сме в кюпа. Кой не би отказал една NVIDIA Titan Xp Star Wars?

Titan Xp Star Wars? О, да!

Дизайнът на тези нови варианти е просто убийствен. Създателите имат за цел да направят едно наистина колекционерско издание на картата за всички фенове на „Междузвездни войни“. Дори и да не сте – това ще ви накара да преосмислите нещата. Цената остава същата като на обикновената Titan Xp. Предварителните продажби вече започнаха.

Снимка на NVIDIA Titan Xp Star Wars

Колекционерската версия на Titan Xp има обновен дизайн, както и червено или зелено осветяване. Това олицетворява двете страни в света на „Междузвездни войни“.

Технически данни

Техническите данни на новия продукт, изглежда, са същите като на стандартната версия. Добрата новина е, че цената е също като на стандартната версия. На практика Titan Xp е претърпял фейслифт трансформация и сега имаме много по-добре изглеждаща версия. Ако търсите карта от подобен клас, не виждаме никаква причина да не обмислите NVIDIA Titan Xp Star Wars версията, дори да не сте фен на сагата.

Снимка на NVIDIA Titan Xp Star Wars

Видеокартата Titan Xp има 3,840 ядра с обща скорост от 547.7 GB/s, което се пада около 142.6 MB/s на ядро. Проблемът при нарастването на броя на ядрата е да се запази скоростта на всяко едно от тях. Тук нямаме този проблем. Можем спокойно да очакваме подобаващо представяне от видеокартата. Тя е снабдена с пълноценен GP102 чип, което ви дава пълна 60 SM конфигурация с 3840 CUDA ядра. Друг резултат от разработката е, че можем да видим феноменално представяне, надминаващо 12 TFLOP-а и способно да подкарва игри на 4K резолюция със скорост 60 fps. Ето и още малко технически данни и сравнения:

Таблица с данни

Предлагаме ви и малко снимки, за да се насладите на тези прекрасни бижута. Нека силата бъде с вас!

NVIDIA TITAN Xp Star Wars ‘Galactic Empire’ Collector’s Edition:

NVIDIA TITAN Xp Star Wars ‘Jedi Order’ Collector’s Edition:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.