Заглавна картинка на статията "Нова игра от поредицата Halo е вече в процес на разработване "

Нова игра от поредицата Halo е вече в процес на разработване

Компанията 343 Industries официално разработва нова игра от поредицата Halo. В момента си търсят линеен продуцент, отговорен за историята на играта (Narritive Director). Всички много се надяваме, че този път историята ще бъде значително по-добра от тази на Halo 5: Guardians.

Halo 6 и кога да го очакваме

От известно време се говори, че вече се работи върху Halo 6. Слуховете бяха, че играта ще бъде пусната заедно с „чудовищната“ конзола от Microsoft с кодово име Project Scorpio. Тези слухове бяха потушени от Фил Спенсър (XBox). Той потвърди, че играта няма да излезе с новата конзола. Още повече, съдейки по обявите за работа в 343i, играта е още в много ранен процес на разработка.

Обявата за работа гласи: „343 Industries търси опитен, страстен и креативен линеен продуцент за създаването на ангажираща и завладяваща история, комбинирана с вълнуващ геймплей за епичния свят на Halo.

Линейният продуцент е отговорен за разработката и управлението на самата история по играта, включително главният ѝ път, диалозите в играта и анимациите, както и голяма част от заобикалящата периферна история. Човекът на тази позиция се очаква да спазва дисциплина не само при създаването на история, която ще съвпадне с широк спектър от игрални сценарии, но и при писането на голяма част от цялостната игра и при близката работа с други отдели, осигурявайки успех при изработването на цялостната история на играта.

Какво търсят от 343 Industries?

Надяваме се, че 343 Industries ще разгледат много детайлно какъв всъщност е света на Halo. Бихме искали този път да видим истински завладяващ шуутър. Много от нас се надяват на още един Halo: Reach или ODST. Обратната връзка за последната част от поредицата не бе особено добра. Този път всички се надяваме да видим подобрение. Бони Рос (шеф на 343i) потвърди, че всички бъдещи игри от поредицата ще имат опцията split-screen co-op (съвместна игра при разделен екран). Повече детайли относно самата игра надали ще чуем в близкото бъдеще. Все пак ви предлагаме изискванията за предлаганата позиция от 343 Industrues. Може би някои от вас ще проявят интерес?

Отговорности:

  • Съвместна работа с Креативният Директор по разработката на всички аспекти на игралния сценарий, героите, историята и целите на играта.
  • Работа с лидерите на екипите за създаването на приоритети във всеки етап от разработването на играта от началото до издаването.
  • Осигуряването на среда за разработчиците за завършване на задачите в срокове, съобразени с цялостния график на проекта.
  • Водене на процеса по цялостното създаване на историята и героите с цел всичко да бъде синхронизирано между екипите.
  • Съвместна работа с лидерите на екипите по създаването и използването на различни възможности и методи за писане на история с цел подобряване на качеството на игровата история.
  • Управляване на екип от писатели и дизайнери при създаването на историята и нейните компоненти. Съветване на целият екип и следенето на неговата работа (позиции като level designer, animator, audio designer и други) за подсигуряването на правилна интеграция на всички елементи в цялостната история.
  • Set goals with the creative leadership in regards to high level story and cohesion of the narrative across all mediums including cinematics, mission dialogue and side content.
  • Поставянето на цели с креативния лидерски екип за изработването на качествена история, лесна за възприемане по всички възможни начини, включително анимации, диалози и странично съдържание.
  • Подпомагане при избора на актьори и разказвачи.
  • Отстояването на креативна, вдъхновяваща и забавна среда за работа.
Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.