samurai jack сезон 5

Нов тийзър за сезон 5 на Samurai Jack

Samurai Jack е един от най-успешните анимационни сериали на Cartoon Network, с редица награди Еми и радващ се на култов статус сред феновете си.

След 13-годишна паузa се подготвя излизането на цял нов сезон, като обявената дата е 11-и март. За да запълнят празнината дотогава, CN пуснаха и първи тийзър. Макар и да не показва много, потвърждава първоначалната информация за една по-„мрачна“ визия:

Какво ни очаква в пети сезон на Samurai Jack?

Самата история в сезон 5 ще се развива 50 години след събитията от първите четири сезона. Очаква се тя да е по-мрачна от оригиналната, но също така да запази хумора, който винаги е присъствал при Samurai Jack. През тези 50 години Джак е обикалял из света, видял е много различни неща и е загубил себе си. Дали това време е променило и архизлодея Аку, предстои да видим.

Самият Тартаковски този път влиза в ролята на изпълнителен продуцент и няма да има директно участие в процеса на рисуването. Но съдейки по излезлите за момента изображения, уникалният стил на Samurai Jack е запазен, ако не и доразвит.

Сезон 5 ще има 10 епизода, които ще бъдат фокусирани най-вече върху историята на Джак и Аку. Това, според този автор, е един от малко минуси на оригиналните епизоди. Те бяха съсредоточени почти изцяло върху различни епизоди от живота на Джак, един самурай изпратен в бъдещето. Твърде малко се засягаше неговата основна битка – да се върне в миналото и да победи Аку. За момента, сезон 5 е обявен като финал на тази борба, като явно кулминацията ще е дълго-очакваната епична битка между Джак и Аку.

За да победи, Джак се екипира със специална броня, револвер и … мотор?

Новият сезон ще бъде излъчен в програмата Adult Swim на Cartoon Network.

Кой е Дженди Тартаковски и защо трябваше да чакаме 13 години за нов сезон?

Дженди Тартаковски е едно от онези имена, които всеки, който е имал щастието да има кабелна телевизия през 90-те, помни. Той е аниматор, сценарист и продуцент, роден в Русия, а истинското му име е Генадий. Дженди е името което избира след преместването си в Америка, тъй като забелязва, че местните имат трудности да произнесат Генадий. След като започва работа в Cartoon Network, той има участие в създаването на сериали като Dexter’s Laboratory,  2 Stupid Dogs, Samurai Jack, The Powerpuff Girls и Star Wars: Clone Wars.

Той създава Samurai Jack, понеже не харесва това, което другите подобни „екшън“ анимации дават на зрителя. Студиото харесва неговата уникална за времето си визия и поръчва 52 епизода, излъчени в 4 сезона между 2001-а и 2004-а година. След тяхното излъчване не са поръчвани нови епизоди и официално Samurai Jack не е бил прекратяван като сериал. Не е известно защо не са поръчани допълнителни епизоди, но не липсват спекулации. Споменава се нисък рейтинг сред таргет аудиторията, желанието на Тартаковски да завърши историята с филм, а не сериал, както и ангажимента на създателите на Samurai Jack към други сериали.

Явно популярната напоследък носталгична вълна по reboot-и и продължения не е подминала и Cartoon Network, след като са се върнали на Samurai Jack. Ние, като зрители, можем само да се радваме от резултата.

За финал – преди няколко дни Cartoon Network обновиха Samurai Jack-секцията на сайта си с нов бекграунд, който изобразява новата визия на Аку:

новият изглед на Аку

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.