Neo Geo идва за Switch през март

Neo Geo идва за Switch през март

Някои от най-хитовите класики на Neo Geo идват за Nintendo Switch и това ще се случи още през следващия месец. Тази новина дойде от японските разработчици Hamster Corporation (не, това не са собствениците на онзи сайт, за който всички се сещате).

Hamster Corporation и Neo Geo

За тези от вас, които не са запознати, Hamster Corporation стоят зад платформата Arcade Archives. До този момент тя вече съдържа над 40 класически Neo Geo заглавия, разработени за PS4, както и две за Xbox.

По всичко личи, че Nintendo имат намерение да се намесят силно в тази пазарна ниша, след като вече стана ясно, че King of Fighters ’98, Metal Slug 3, Waku Waku 7, Shock Troopers и World Heroes Perfect ще бъдат налични за Switch още този март. Тъй като от Nintendo не са готови със своята виртуална конзола, най-вероятно игрите ще бъдат част от платформата Arcade Archives.

По-рано този месец Сатоши Хамада, един от директорите на Hamster Corporation, даде обширно интервю за възможностите и предизвикателствата пред пренасянето на Neo Geo игри за Nintendo Switch. Оказва се, че страховете на програмистите, най-вече свързани с Joy-Con контролера на Switch, не са оправдани и разработването няма да е толкова сложно. Голямата новина е, че Hamster планират да издават по една игра за Arcade Archives на седмица.

За геймърите всичко това са добри новини, тъй като показват потенциала на виртуалните конзоли. За никого не е тайна, че този вид услуга до момента остава много ограничена. На този етап Sony ще свие своята платформа PlayStation Now само в рамките на PS 4. Нещо повече, те дори ще я прекратят и за притежателите на smart телевизори Samsung. С идването на Switch на сцената и заявката им да имат богат виртуален архив, може би скоро ще доживеем да видим един либерализиран виртуален гейм пазар.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!