Най-сетне има функция за насрочване на имейли в Gmail

Какво щяхме да правим без Gmail? Популярната услуга тази седмица навърши 15 години и реши да го отбележи по полезен за потребителите начин – с нови функции. А най-важната сред тях несъмнено е тази за насрочване на имейли.

Нова година – нови функции

Вероятно наскоро сте видели някои промени в пощата си. Това включва персонализирани автоматични отговори, които спестяват доста време и усилия при ежедневните разговори. Със сигурност обаче най-много внимание предизвикаха планираните имейли. Благодарение на тази нова опция, ще можем по-добре да координираме работата и служебните си разговори. И ще бъде много по-лесно всичко да се случва по план и график.

Този прост инструмент, който се разгръща сега, лесно позволява на потребителите да съставят своето съобщение, а след това да го изпратят в определено от тях време, а не веднага. Когато функцията е активирана, просто кликнете върху пунктираните линии до бутона за изпращане на съобщението. След това кликнете върху графика за изпращане и си изберете време.

Предимство и удобство

За хората, работещи в международни компании, тази актуализация дава възможност за добре планирани разговори и задачи при различни часови зони. Така и самият изпращач ще знае, че имейлът му ще пристигне до отсрещната страна тъкмо в подходящия момент. Вместо да бъде „погребано“ от други съобщения във входящата поща, както често се случва.

Графикът за изпращане също е удобен в случай, че сте останали до късно и проверявате входящата си поща. Това е полезно, ако искате да изпратите съобщение, без хората да знаят, че сте били пред монитора в полунощ.

Вълнуващо нововъведение, нали?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.