The Magic Order

Netflix издава първия си комикс – The Magic Order на Марк Милър

След като купи комикс империята на Марк Милър, Netflix влиза в бизнеса с истории с картинки! Първият комикс под логото на „Нетфликс“ ще е „The Magic Order“ и ще бъде списван от самия си създател, Mark Millar

Не е това, което си мислите

Този път няма да има адаптация по комикс, нова история по комикс или алтернативна синематик вселена по комикс. Ще има класически, рисуван и оцветяван, дигитално и на хартия, ко-микс! Продуциран и издаван от самата компания Netflix, със сценарист Марк Милър и художник Olivier Coipel. Жанрът ще е дарк фентъзи, а сериите ще се разпростират в шест части, стартирайки идната пролет. Комиксът ще бъде достъпен на физически носител, както и в дигитален, нетфликсовски вариант.

Здравословна конкуренция

Критиците анализират този бизнес ход на Netflix като отговор срещу Амазонската Comixology. Това е интернет услуга, подобна на тази на „Нетфликс“, обаче за комикси – за 6 долара месечен абонамент можете да четете колкото ви душа иска комикси. Готино, нали? Остава да видим дали приятелчетата от Netflix ще предложат една пазарно и потребителски здравословна алтернатива на онлайн разпространението на комикси.

Но кой е Mark Millar?

Марк Милър е комиксов сценарист и писател от шотландски произход. Работил е за Marvel, както и за DC, създател на култови класики като Swamp Thing, Ultimate X-men, Marvel Knights Spider Man, Kingsman, Wanted. Номиниран е множество пъти за наградите Eisner Awards и Eagle Awards. През 2013 година е признат от кралица Елизабет Втора като член на Most Excellent Order of the British Empire за своя цялостен принос към филмовата индустрия и британска литература.

Ако всички тези факти не ви накарат да почувствате поне малко вълнение за предстоящия The Magic Order, то нека ви припомним още нещо! Благодарение на него имаме филми като Kingsman, Wanted, Kick-ass и Civil War. Всички те първо са излизали под формата на комиксова творба на Millar! С това ние ще mic drop-нем от тази новина и ще ви оставим да си помислите защо да бъдете екстра надъхани относно The Magic Order.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.