mintyPi 2.0 – eмулатор за игри с Raspberry Pi

Ентусиасти направиха преносим емулатор за игри от Raspberry Pi. И това не е най-интересното. Те поместиха всичко в кутийка от ментови бонбони Altoids! Това е проектът mintyPi 2.0.

Що за игрови емулатор може да се помести в кутийка?

Да сте чували за Altoids? Макар и не много популярни у нас, тези ментови бонбони са били хит в западните страни. До ден-днешен се познава металната кутийка с надпис Altoids.

Снимка на бонбони Altoids

Е, кой би помислил, че подобна тенекия може да се превърне в конзола? В днешния свят, обсебен от модифициране на всичко възможно, това вече е факт. Хората са ползвали подобни кутийки за най-различни цели – от складиране на снимки до пренасяне на различни храни и ценности наляво-надясно.

Вече можем да добавим още една полезна употреба към този списък – да съдържа конзола. Проектът на Sudomod включва пълноценен емулатор за игри, направен с помощта на Raspberry Pi и поместен в кутийка от Altoids.

Снимка на червен mintyPi 2.0

Както можем да предположим от името, mintyPi 2.0 е вторият опит на Sudomod да комбинира тенекиена кутия Altoid с Raspberry Pi. Тази версия предлага:

  • много по-добър дизайн;
  • стойка за екрана;
  • по-голям дисплей;
  • по-добър звук;
  • вграден WiFi благодарение на Raspberry Pi Zero W.

Както повечето устройства, пригодени за емулатор за игри, тук виждаме RetroPie платформа. Благодарение на отворения код, върху който тя е построена, тук практически нямаме граници на това, което можем да инсталираме като игри.

И след като Altoids предлагат различни вкусове, при mintyPi 2.0 имаме разновидности от цветове!

разновидности от цветове на mintyPi 2.0

Пълната информация за проекта можете да откриете в блога на създателя тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.